Eğitim:
'Görele Kırsal Ağızı” isimli kitap arşivlerde yerini aldı
 

Görele Belediyesi kültür yayınlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Görele Belediyesi  17. Kültür yayını olan “Görele Kırsal Ağızı” isimli kitabımız arşivlerde yerini aldı.

Görele Belediyesinin katkılarıyla basımı tamamlanarak yayına sunulan “Görele Kırsal Ağızı” isimli kültür yayınımız okuyucularıyla buluştu.

Araştırmacı- Yazar, Emekli Öğretmen Özcan Temel tarafından kaleme alınan ‘’Görele Kırsal Ağızı” isimli kitabımızın içeriğinde ‘Önemli Ses Özellikleri’ başlığı altında ses değişim ve dönüşümlerine yer verilmesi çalışmaya ayrı bir zenginlik kattığı dikkati çekmektedir.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yeni kültür yayınımız olan “Görele Kırsal Ağızı” isimli kitabımızın yazarı Emekli Öğretmen Özcan Temel ile bir araya gelerek, kitap ile alakalı bilgi alışverişinde bulundu.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, önemli bir kültür yayınının daha arşivlerde yerini aldığını belirterek, Temel’e teşekkür etti.

Görele Belediyesinin 17. Kültür yayınının arşivlerde yerini aldığını ifade eden Belediye Başkanımız Tolga Erener, şunları kaydetti:

“Belediyemiz arşivlerinde yer alan önemli bir kültür yayınımızda Karadeniz ağzı ile Görele Kırsal Ağzını siz değerli okuyucularımızla buluşturduk. Açıklamalı sözcük, ses özellikleri ve örnek metinlerle süslenmiş bu kitabımızla birlikte belediyemizin katkılarıyla çıkarılan 17. Kitabımız oldu. Kültür yayınlarımızı desteklemeye, katkı sağlamaya devam ediyoruz. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum”

Araştırmacı- Yazar, Emekli Öğretmen Özcan Temel ise, “Umarım bu kitap, yüreğinde Görele sevgisi taşıyan, Görele’ye aşık olan, Görele kültürüne, edebiyatına, diline ilgi duyan insanlarla; kültüre, edebiyata ve dile ilgi duyan herkese aydınlatıcı bir ışık olur” dedi.

Temel, daha sonra Belediye Başkanı Tolga Erener’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, imzalı kitabından hediye etti.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Adnan Taç: “Trabzon’un mizah geçmişi ve...

Haberi Oku