Ekonomi:
750mt. uzunluğunda çift tüp olarak yapılan Gölçayır tünelleri
 

Trabzon trafiğinde çok önemli bir yere sahip olan Kanuni Bulvarının güneye cephanelikten yukarı devam eden kısmında çalışmaların başlamaması o bölgede yaşayan çok sayıda vatandaşı kara kara düşündürüyor. Gölçayır üzerinden Kanuni bulvarının Maçka yoluna bağlanacak kısmında yaşayan vatandaşlar bu güzergaha neden başlanmıyor. Bu şehri güneye neden büyütmüyorsunuz, kanuni bulvarında yer alan 750mt. uzunluğunda çift tüp olarak yapılan Gölçayır tünelleri 10 yıl önce açılıp bitirildi fakat 4 yıl önce girişine toprak dökülüp kapatıldı. Bağlantı yolları yapılmayı bekliyor. Unutan yetkililere ve uyuyan muhalefete duyurulur.

Gölçayır, Kutlugün, Düzyurt ve Gözalan kısımlarındaki vatandaşlarımız yerlerinin ne olacağını bilmiyorlar. Ne yer alabiliyorlar ne satabiliyorlar. Bu belirsizlik artık son bulsun. Hükümet yetkililerinin çıkıp bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Bu bölgedeki mülk sahipleri Kanuni Bulvarı Projesinde yolun güzergahı, imar planları ve kamulaştırma çalışmaları hakkında Karayollarından ve Büyükşehir Belediyesi’nden yeterince bilgi alamamakta; arazileri ve evleri ile ilgili tapuda 18. Madde şerhi olduğu için herhangi bir alım-satım, bakım, onarım işlemi yapamamaktadırlar. Kanuni Bulvarının bitirilemeyişi, Trabzonlu vatandaşlarımızı mağdur etmekte ve şehrin trafik akışını olumsuz etkilemektedir. Bu çağda, bir yol projesini bitirmek neden bu kadar zor? Vatandaşın yerini parasız almayı planlıyorsun. İmar artışı ver 3 kat olan yere 6 kat yapsın inşaat al yeri bunu yapmıyor. Aynı kat sayısı ile 18. madde üzerinden %40 civarında yerini bedelsiz alıyorsun vatandaştan.

Cevap bekleyen sorular var?

Kanuni bulvarı üzerindeki bütün yerlere kamulaştırma parası ödenirken Cephanelikten yukarıya devam eden bölgede Gölçayır üzerinden Maçka yoluna bağlanacak bölgesinde imar kanunu’nun 18. Maddesi uygulanarak vatandaşlar mağdur edilecek midir? 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olarak planlanan Kanuni Bulvarı Projesinin Çukurçayır’dan güneye devam eden bölümünün 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş olarak revize edildiği ve 40 metre genişliğinde olan yolun 25 metreye düşürüleceği iddiaları doğru mudur? 

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arslan Soydan, Üreticinin Sorunları İçin...

Haberi Oku