Ekonomi:
ARAKLI'NIN PARLAYAN YILDIZI..

 Karadenizli işadamlarının bir araya gelerek 2008 yılında kurduğu derneğin başkanı Nurettin Aslantürk, Trabzonlu gençlerin il sınırları dışına çıkarak iş dünyasını görmeleri gerektiğinin önemini vurgulayarak liseli çocuklara ev sahipliği yapabileceklerini söyledi.

LİSELİLERİN GELECEĞİ İÇİN…
Başkan Aslantürk, “Bizi değiştirecek olan gençler, ilkokuldaki, ortaokuldaki, lisedeki çocuklarımız geç kalıyor, bırakın üniversiteyi. Emin olun lisedeki çocuklarımız dahi ülke planlaması için gelecek hedefleri için geç kalıyor. Sadece para kazanmak yetmiyor, toplumu dizayn edebilmek için önce eğitim lazım.  Ben arkadaşlarımla beraber kapıları size açıyoruz. Öğrenci dahil teknik liselerdeki okullardaki öğrencileri heyet olarak davet etmek istiyoruz. Onları TÜBİTAK, TÜKSİAD teknoloji vadisi, bilişim vadisi aklınıza ne gelirse hepsi orada var. Biz oteli de ayarlarız yemek programını da yaparız siz yeter ki okulları ayarlayın. Lise çağındaki ortaokul çağındaki çocukları getirelim. Dünya ufkunu görsünler” ifadelerini kullandı.
TRABZON’U İYİ BİLEN BİRİSİ…
“Ben 2004 yılında Trabzon’dan İstanbul’a göç etmiş bir insanım” ifadeleriyle konuşmasına devam eden Aslantürk, “Karadeniz’i Trabzon’u çok iyi bilen birisiyim ve özellikle sürekli burnumda tüten Trabzon’a gelmek bana ayrı bir zevk ve ayrı bir muhabbet veriyor. Daha sonra derneğin büyümesiyle beraber Türkiye’nin birçok yerinden üyeler almaya başladık derneğe ve artık dernek mikrodan çıktı Türkiye derneği olma yoluna ilerlemeye başladı. Benim başkanlığım döneminde benden önce üç tane abimiz görev yaptı. Onlara da sizlerin huzurunda teşekkür etti.
“KÖYLERE YATIRIM YAPALIM”
Aslantürk, “Trabzon çok güzel bir şehir. Trabzon turizm şehri. Trabzon’da sanayi yok, sanayi olsa da deniz taşımacılığı yetersiz, kara yolu taşımacılığı yetersiz. Burada en iyi yapılabilecek şey turizm, turizm gelirinin yükselmesi için hepimize görev düşüyor. Buraya gelen iş adamlarına da söylüyorum imkanlarını varsa buraya yatırım yapalım. Köylerine, yaylasına yatırım yapalım. Trabzon’un güzide  insanları sizler de buradaki bütün olayları bütün dünyaya duyurun. Güney körenin kalkınmasının arkasında tamamen eğitim ve iş insanlarının devlet kademeleriyle beraber güzel organizasyonları var. Bizler para kazandık dünya kadar paramız var ancak eğer aile huzurumuz yoksa zaten heba oluruz” dedi.
Haber: Bahar KURBAY




Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arsin Yatırım Adası Projesi’nin rafa kaldırılmasını...

Haberi Oku