Ekonomi:
Asya ülkeleri  iş birliği anlaşması imzalandı

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Malezya, Kamboçya ve Filipinler'deki ticaret kuruluşları arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

İSTANBUL'DA 10 ÜLKE TEMSİLCİSİYLE TOPLANTI YAPILDI

TOBB öncülüğünde, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Adana Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası iş birliğinde sürdürülen Güneydoğu Asya Birliği Üye Ülkeleri (ASEAN) ile Türkiye Arasında İş Diyaloğu Platformu Projesi kapsamında İstanbul'da bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya TOBB Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Semih Çakır, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman, ASEAN Sekretaryası temsilcileri, ASEAN üye ülkelerinden gelen delegeler ve 10 ülkeden özel sektör temsilcileri katıldı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Asya ülkelerinin önemli fırsatlar barındırdığını belirterek, "TOBB öncülüğünde sürdürülen ASEAN projesiyle Türkiye ile Asya ülkeleri arasındaki iş birliğini geliştirmeye çalışıyoruz. Trabzon'da da verimli ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından proje hakkında bilgilendirme yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Türkiye'deki Yatırım İmkanlarına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

ANLAŞMALAR İMZALANDI

TOBB İstanbul Hizmet binasında gerçekleşen toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Brunei Ulusal Ticaret Odası arasında bir İyi Niyet Anlaşması imzalandı. Ayrıca Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası ile Malezya İmalatçılar Federasyonu, Kamboçya Genç Girişimciler Birliği ve Filipinler İhracatçılar Konfederasyonu arasında da İyi Niyet ve İş Birliği anlaşmaları imzalandı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku