Ekonomi:
BİN ADET YOMRA ELMASI FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

 Yomra Belediyesi tarafından aşılama işlemleri tamamlanan bin adet Yomra Elması fidanı toprakla buluştu.

Geçtiğimiz yıllarda başlattılan aşılama işlemlerini bu yıl da başarıyla tamamlayan Yomra Belediyesi Park Bahçeler ekiplerince  bin adet Yomra Elması fidanı toprakla buluşturuldu. Bu değerli fidanlar Yomra’da faaliyet gösteren esnaflara dağıtılarak, bu eşsiz lezzetin daha geniş bir alanda yetişmesine olanak sağlandı.

Nesli tükenmek üzere olan Yomra Elmasının her yıl olduğu gibi gelecekte de aşılanarak, bu eşsiz mirası sürdürülmesi hedefleniyor. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, "Nesli tükenmekte olan bu muhteşem lezzeti koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Aşılama projemizle bu eşsiz mirası sürdürmeyi ve yaymayı hedefliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri Yomra elmasının yaygınlaştırılması ve neslinin korunması için her evin bahçesinde bir Yomra Elması Fidanı sloganı ile yola çıktık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Her yıl hedefi yükseltiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl 3 bin fidanı toprakla buluştururuz bu kapsamda Yomra İlçe Tarım ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. " dedi.


Yomra Elması, Trabzon'un kültürel zenginliğini ve doğal mirasını simgeleyen bir lezzet olmasıyla birlikte, aynı zamanda bölge ekonomisine de katkı sağlayarak tarımsal çeşitliliğin korunmasına destek olacak. Gelecek yıllarda yapılacak aşılama ve koruma çalışmalarıyla, Yomra Elması'nın eşsiz tadı ve değeri, daha geniş kitlelere ulaşmaya devam edecek.
Bu projenin, Yomra Elması'nın eşsiz tadını ve mirasını gelecek nesillere aktarmada ne denli önemli bir rol oynadığını bir kez daha gösterdiği belirtiliyor.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku