Ekonomi:
Evren Evrim Özdemir: 'Bir şeyi başarmak ne kadar zorsa, zaferin tadı o kadar güzeldir”
 

Gümüşhane’nin Torul İlçesinde yıllardır çözüm bekleyen sorunlardan biri daha tarihe karışıyor. İlçe Belediyesinin girişimleri sonrasında yapımı büyük ölçüde tamamlanan projede, depolara su aktarımın Şubat ayı sonuna kadar başlanacağı kaydedildi.

 

 

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir yaptığı açıklamada:” İşin tamamlama tarihinin 2 Nisan olduğunu, mevsim şartlarının elverişli olması ile birlikte bu sürenin daha da kısaltılarak seçimler öncesinde suyun musluklardan akıtılabileceğini söyledi.

 

Suyun, ilçe merkezine 20 kilometre mesafede Çit Deresinden, Yıldızlı köyü üst bölümünde yapılan 3 depodan getirileceğini kaydeden Başkan Özdemir, “İçme suyu sorunu ilçemizin önemli problemlerinden biriydi.  Yaklaşık 40 Milyon liralık bir harcama ile son aşamaya kadar geldik. 1000 tonluk ana depomuz ve 100 tonluk iki ayrı depomuz ile birlikte yakında Çit deresi suyunu depolarımıza akıtmaya başlayacağız. Depolarımızın fayans işlemleri tamamlandı. Mekanik işlemleri de yüzde 95 oranında tamamlandı. Bir iki mahallemizde hat çalışmalarımız sürüyor. Onları da tamamlayıp Şubat ayı sonuna kadar depolarımıza, seçimlere kadar da şebekeye suyu vermeyi planlıyoruz” dedi.

 

 

Projenin yüzde 50’lik kısmının hibe, yüzde 50’lik kısmının ise Torul Belediyesi bütçesinden karşılandığına vurgu yapan Başkan Özdemir, sadece bu içme suyu projemiz ile değil, birçok konuda ilçemizin dönüşümünü gerçekleştirdik. Artık içme suyu sorununu çözüme kavuşturduk diyebiliriz. Sırada doğalgazın hanelerimize kadar ulaştırılması kaldı. O projede de büyük bir aşama kaydettik. 2024 yılı içerisinde çalışmalar başlayacak. İnşallah o da kısa sürede vatandaşımızın kullanımına sunulacak” diye konuştu.

 

Üretken belediyecilik vizyonu ile yola koyulduklarını, ittifak anlayışına halel getirmeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özdemir, “Torul’umuz için tüm yolları seferber ettik. Belediyemiz tarihinde ilk defa mahalle yollarımızın tamamını daha modern ve konforlu hale getirdik. Birçok bölgemiz, ilçe tarihinde ilk kez asfalt yola kavuştu. Biz biliyoruz ki; Bir şeyi başarmak ne kadar zorsa, zaferin tadı o kadar güzeldir” ifadelerini kullandı.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku