Ekonomi:
Fındık fiyatları neden düştü

 Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, bu sezon serbest piyasada 14.50 TL'ye kadar yükselen fındık fiyatının 10.25 TL'ye kadar gerilediğine dikkat çekerek, "Emanete bırakılan fındık kırılıp işlendi ve satıldı. Dolar çıkarken fındık fiyatı düştü" dedi.

1 Kasım seçimlerinden sonra serbest piyasada 14.50 TL'ye kadar yükselen fındık fiyatının her geçen gün geriye düşmesi üreticiyi tedirgin ediyor.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fiyatın 10.25 TL'ye kadar gerilediğine dikkat çekerek, Rekabet Kurulu'nun duruma el atmasını istedi. Üreticinin fındığını saklayacak yeterli yeri olmadığı için emanete fındık bıraktığını, manav ve tüccarın bırakılan bu fındıkları ihracatçıya sattığını, ihracatçının da işleyerek fındığı ihraç ettiğini vurgulayan Cörüt, lisanslı depoculuğun da mutlaka kurulmasını istedi. Üreticinin yanı sıra tüccarların da zor durumda kaldığına dikkat çeken Uğur Cörüt, "Fındık fiyatı son zamanlarda 10.25'e kadar indi, bu fiyat 14.50'den buraya geldi. Bunun sebebi emanet fındığın kırılıp, işlenip satılmasından meydana geldi. Burada sadece üretici değil tüccar da zor durumda. Buna topyekün bir çare bulmak lazım. Buradan Rekabet Kurulu'nu bu işi yapan insanlar için göreve davet ediyorum. Çünkü burada bir sıkıntı, haksızlık var. Üreticinin alınteri tamamen yok olmaktadır. Üretici geçmişte bahçesine küsmüştü ama son yıllarda üretici bahçesine sahip çıkmaya başladı. Fındık Türkiye'nin en büyük tarımsal ihraç ürünü. Bizim milli ürünümüz, ülkemizin geçim kaynağı. Fındığa sahip çıkmamız gerekiyor. O yüzden yetkilileri göreve davet ediyorum. En kısa zamanda bunun çözülerek fındığın istenilen seviyelere doğru çıkmasını istiyoruz" dedi.


Araklimedya.com
Anahtar Kelimeler
ARAKLIARAKLİMEDYAHaber
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Arsin Yatırım Adası Projesi’nin rafa kaldırılmasını...

Haberi Oku