Ekonomi:
İhtiyaç Analizi Saha çalışmaları başladı
Ticaret Bakanlığı'nın URGE Programı kapsamında desteklenen "Trabzon İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörü URGE Projesi" faaliyetleri başladı. Proje faaliyetlerinin ilki olan 'İhtiyaç Analizi ve Yol Haritası Belirlenmesi' çalışmaları için Proje Koordinasyon Ofisi Avrupa İşletmeler Ağı proje uzmanları ve danışman firma yetkilileri ile projede bulunan 35 firma ziyaret edildi.

 

Ziyaretlerde firmalardan ürün çeşitlilikleri, hedef pazarları ve beklentilerine yönelik bilgi alındı ve proje süreciyle ilgili detaylı bilgiler aktarıldı. Firmaların üretim planlamaları, uzmanlaşma sağlanacak alanlar, bu alanlara göre belirlenecek pazarlar ve pazarlama stratejileri konusunda karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca ithalatçı müşterilerin bölgedeki firmaları tercih etmelerini gerektirecek etkenler üzerine görüşmeler yapılırken, her firmanın dış ticaret çalışmaları için kendi bünyesinde asgari düzeyde İngilizce bilen, sektör hakkında teknik, finansa erişim gibi konularda bilgiye sahip uluslararası bir uzmanın oluşturulacak pazarlama biriminde istihdam edilmesi konularında bilgilendirmeler yapıldı.

 

URGE kapsamında ziyaret edilen firmaların proje kapsamındaki çalışma ziyaretinden ortak beklentileri; potansiyel müşterilere erişim, fuar katılımları ile diğer ülke ve pazarlar hakkında bilgi sahibi olmak olarak belirlendi.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

"Uzungöl'deki altyapı ve yol çalışmaları...

Haberi Oku