Ekonomi:
Trabzon'un Coğrafi İşaretli Ürünleri YÖREX'de tanıtılıyor

 Antalya'da "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon standını ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve konuklara yöresel ürünler hediye etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 12. Yöresel Ürünler Fuarının açılışında yaptığı konuşmada, fuarın 11 yılda 4 bine yakın katılımcıya ve 2 milyona yakın ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "Coğrafi işaretlerin bugün bu kadar biliniyor ve önemseniyor olmasında Oda ve Borsaların ve en başta da kadın girişimcilerimizin büyük payı büyüktür. Son 11 yılda coğrafi işaretli ürünlerin yüzde 40'ını oda ve borsalarımız tescil ettirdi. Oda borsalar tarafından tescil edilen ve başvurusu yapılan ürün sayısı 712 oldu" dedi.

TRABZON STANDINA ZİYARET

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, DOKA'nın katkılarıyla oluşturulan ve bölge illerinin coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı standı da ziyaret etti. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, konuklara Trabzon'un coğrafi işaretli ürünlerinin yanı sıra TTSO ve TTB'nin, Milli Eğitim Bakanlığıyla TOBB arasındaki Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında kurulan eğitim atölyesinde üretilen Hisariçi Çikolatalarından da hediye etti.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, YÖREX Fuarında tüm illerin Coğrafi İşaretli ürünlerinin tanıtıldığını belirterek, "Bizim de amacımız oda olarak Trabzon'un coğrafi işaretli ürün sayısını artırmaktır. Bu konuda yeni başvurularımız da oldu" dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trabzon'a büyük talep var, direkt seferlerin...

Haberi Oku