Ekonomi:
Yatırım Adası projesini incelediler
 Zonguldak'taki ticaret ve sanayi odası başkanları ve ilgililerden oluşan heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret ederek Yatırım Adası Endüstri Bölgesi projesi hakkında bilgi aldı, Arsin'deki proje alanında incelemelerde bulundu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu ile beraberindeki heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz ile görüşen Zonguldak heyetine, Yatırım Adası Endüstri Bölgesi projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve bundan sonraki yol haritası hakkında bilgi verildi, soruları yanıtlandı.

TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, Karadeniz kıyısındaki odalar olarak her zaman iş birliği içinde olunması gerektiğini ifade ederek, ziyaret nedeniyle Zonguldak heyetine teşekkür etti.

"BU TÜR PROJELER ŞEHİRLERİN VE ÜLKELERİNDİR"

TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz da Zonguldak heyetine ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, "Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi, oda olarak öncülük ettiğimiz bir projedir. Ancak bu tür projeler şehirlerin ve ülkelerin projeleridir. Sadece odaların değil ülke yönetimlerinin sahiplenmesiyle ilerleyecek bir süreçten bahsediyoruz. Oda olarak zaten o maliyetleri karşılamamız mümkün değil. Teşvikler konusunda bölgenin cazibesini artıracak bir süreç de henüz yok. Şehrimize bu projenin kazandırılması gerekiyor ancak mutlaka ülke yönetiminin de bu sürecin içinde olması lazım" diye konuştu.

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir de Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesine teknik gezi düzenlediklerini belirterek, bilgilendirme toplantısı ve misafirperverlikleri için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür etti.

Zonguldak heyeti, toplantının ardından Arsin'de Yatırım Adası Endüstri Bölgesinin yapılacağı alanda da incelemelerde bulundu.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TATSO'nun 20. Yılı Berlin'de kutlandı,...

Haberi Oku