Güncel:
60 bin kişinin katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu
 

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi sınırları içerisinde bulunan ve üzeri açık camisiyle ünlü tarihi Kadırga yaylasında yüzlerce yıldır süren Otçu Şenliği bu yıl rekor katılımla gerçekleştirildi. Yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Yüzlerce yıldır geleneksel olarak her yıl Temmuz ayının 3. Cuma günü düzenlenen Kadırga Yayla Şenliklerinde bu yıl yaklaşık 60 bin kişi bir araya gelip horon oynadı, hasret giderdi. 

Denizden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan ve yaz aylarında her Cuma günü Cuma namazını üstü açık camide kılmaya gelen vatandaşlarla birlikte adeta küçük bir ilçeye dönüşen Kadırga Yaylasında düzenlenen Otçu Şenliği'ne binlerce kişi katıldı. Şenliğe katılanlar dünyaca ünlü üzeri açık camide çimler üzerinde Cuma namazı kıldı.

 

Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut şenlik alanında yaptığı açıklamada:  “Kadırga’da geçmişten geleceğe kültürümüzü doyasıya yaşadık güzel anılar biriktirdik, sevdiklerimizle buluştuk hasret giderdik. Fatih Sultan Mehmet Hanın askerleriyle namaz kıldığı o kutsal mekanda hep birlikte secdeye kapandık. Ülkemizin birliğine dirliğine dua edip manevi hazza ulaştık. Dünyanın her yöresinden gelerek Kadırga sevdasında buluşan herkese, Otçu düzenleyerek kadırga şenliklerine değer katan otçularımıza, Maddi destekleri ile kadırga şenliklerine destek olan iş adamlarımıza, Güvenliğimizi sağlayan emniyet güçlerimize, Belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, Derneklerimize, Sanatçılarımıza, Sağlıkçılarımıza, Çalışanlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Geleneksel olarak her yıl yapılan, tarihi çok eskilere dayanan, bölgemizin en görkemli yayla şenliği Kadırga’dır. Fatih Sultan Mehmet Han’ın atını bağladığı, askerleriyle Cuma namazı kıldığı, yerin adıdır Kadırga. Sevdaların buluştuğu, insanların buluşup kaynaştığı otçu göçünün adıdır Kadırga. Burası insanların sevgi, kardeşlik, hoşgörü çerçevesinde birbirini kucakladığı, güzel anıları biriktirdiği yerdir. Onun için herkesi buraya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yaylada araba park edecek yer olmadığını kaydeden Turgut, “Bu yıl oldukça kalabalık. Şuanda 40 bin kişi var, gelecek olanlarla 60 bin kişiye ulaşacak. Otçu şenliklerimizin ülkemizin birliğine beraberliğine, Kadırga’daki kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa Birliği, benzinli motorla hasadın önüne...

Haberi Oku