Güncel:
ATİLA ATAMAN MECLİS TOPLANTI SALONU DUALARLA AÇILDI

 Trabzon Şalpazarı Belediyesi yeni hizmet binası içerisine Trabzon Büyükşehir Belediyesinin desteği ile yaptırılan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atila Ataman’ın isminin verildiği Atila Ataman Meclis Toplantı Salonu  açılışı Şubat ayı Belediye Meclis toplantısı öncesinde yapıldı.

Trabzon Şalpazarı Belediyesi tarafından İlçeye kazandırılan modern bir Belediye Hizmet Binası içerisinde yer alan bölümlerden birine de  Şalpazarı Belediyesi tarafından ’’Atila Ataman’’ Meclis toplantı  salonu Şalpazarı’nda bulunan siyasi ve önder isimlerimde hazır olduğu kalabalık bir katılım ile İlçe müftüsü Hacı Hüseyin Hacıfettahoğlu tarafından yapılan duaların akabinde toplu kurdele kesimi yapıldı.

Şalpazarı Belediyesi Atila Ataman Meclis toplantı salonu açılışına Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karakuş, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Kılıç, Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu Müdür Dr. Öğretim Üyesi Harun Kahveci. Belediye Meclis üyeleri eski belediye başkanları,  İlçe içerisi ve İlçe dışarısından kanat önderi isimler açılış için hazır bulundular.

Atila Ataman Meclis Toplantı Salonunda İlk Konuşma Kurukız’dan

Şalpazarı Belediyesi yeni hizmet binası içerisinde modern bir görünüme sahip şekilde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve İlçemizin değerlerinden Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atila Ataman ismini taşıyan Meclis toplantı salonunda ilk konuşmayı yapan Başkan Kurukız. Çok heyecanlı olduğu zaman zaman konuşmalarında heyecandan bazı dil sürtmeleri olsa da yine de kendi döneminde yapılan yeni hizmet binasındaki bu anlamlı bir salon açılışına da ilk isim olması ayrı bir önem katmış oldu.

Kurukız Şalpazarı Kabuğunu Kırdı
Şalpazarı Belediye başkanı Kurukız, “Sokak sağlıklaştırma projemizin ilk etabı bitti. İkinci etabı devreye girecek. İlçemiz kabuğunu kırdı. Peş peşe çalışmalarımız sürüyor. Büyükşehir Belediyemizin en büyük ihalesi olan Şalpazarı İçme Suyu tesisleri başladı. Hızla ilerleniyor. Bir yıl içerisinde tüm mahallerimizin su sorunu bitecek. DSİ’nin taşkın koruma duvarları, bentler, Acısu Havzasındaki çalışmalarla birlikte bu yıl ilçemiz ışıl ışıl olacak. Belediyemizin kendi beton santrali olacak. Süleyman Soylu bakanımızın destekleri ile belediyemize makine alındı. İlçemizin konkasör ve beton santrali olacak. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemiz ile ilçemizin önemli mesafede asfalt ve beton yol sorununu çözmüş olacağız. Mahallelerimiz düzenli, yaşanabilir, modern araçlarımız ile asfalt beton yollarda ilerleyeceğiz. Bunlar kolay olmuyor. Bir kilometre yol yaklaşık 600 bin TL’ye mal oluyor. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Yeni yapılan belediye meclis salonumuz hayırlara vesile olsun. Burada alacağımız kayırlar ilçemiz, ilimiz ve ülkemize hayrılar getirsin. Yeni salonumuzda ilk meclis toplantısı ile sizleri ağırlıyorum. Meclis salonumuzla ilçemize güzel bir eser daha kazandırıldı. Bu eserdeki en büyük emeklerden birisi de Atilla Ataman’dır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve Atilla Ataman’a teşekkür ediyorum. Belediye binamızın giriş katındaki spor salonumuz da açılışa hazırdır. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilçemize teşrif edince, gençlik merkezimiz, spor salonumuz ve semt sahalarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. İlçe kültür merkezimi ihaleye çıkıyor. Çatımızı kapatıyoruz. İlçemize yeni faaliyet alanları kazandıracağız. Geyikli Mahallemizde 30 kişinin çalışacağı tekstil atölyemizi açıyoruz. İlçemize ‘Devlet Bahçesi’ sosyal yaşam merkezi oluşturuyoruz. Bunları da kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Ödenekleri hazır. Ödenek sıkıntımız yoktur” dedi.

Başkan Vekili Ataman Bir Konuşma yaptı

Büyükşehir Belediye Başkan vekili isini taşıyan Belediye Meclisi toplantı salonu açılışına katılan Ataman İlçe genelinde yapılan yatırımlar devam edenler hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Şalpazarı Belediye Meclis Üyesi Atilla Ataman, “Ben Şalpazarı’nda tek göz, Karataş bir evde büyüdüm. Şalpazarı ilçemizde misafir ağırlama kültürü vardır. Şalpazarı’na ne hizmet yapılsa azdır. Memleketimize ne kadar hizmet yapılsa azdır. Ahırın üstünde büyüyen birisiyim. Bu topraklarda yaşadım. Yeni meclis salonumuza yaşarken ismimizin verilmesi kıymetlidir. Beni de çok duygulandırdı. İnsanın sağ iken bunu görmesi önemli. Hepimize düşen görev var. Bu salon, meclis üyelerimiz için çok küçük. Bizim meclis üyesi sayısını artırmamız lazım. Bu da ilçemizin nüfusunun artması ile olur. 2024 yılındaki nüfus hedefimiz 1980 nüfusu olan 28 bin nüfusun üzerine çıkmaktır. Bunun için de istihdam alanları, alt yapının yapılması, yeni projeler yapılmasıdır. Şalpazarı’nın yaşama sebeplerini, Trabzon’un yaşanırlılığını büyükşehir belediyesi olarak artırdık. Her ilçemizde muazzam ve ciddi projeler var. Acısu ve Şıhkarı’nın cephe sağlıklaştırılmasının da yapılaması lazım. Şalpazarı’na girdiğinde turizmin merkezine girildiği belli olmalıdır. Şalpazarı haritada yeri bilinmeyen bir yerdi. İstanbul’un en önemli ilçesinin belediye başkanı Şalpazarlı Hilmi Türkmen. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Şalpazarlı. Niyetimiz hep üretmek ve çalışmak olsun” ifadelerine yer verdi.



 Büyükşehir Başkanı Adına Kurukız’dan Ataman’a Plaket

Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından yaptırılan Şalpazarı Atila Ataman  Meclis Toplantı Salonu adına Zorluoğlu adına Başkan Kurukız tarafından Ataman’a verildi.

İlçemizin değerlerinden RTEÜ Rektörü Pof. Dr. Hüseyin Karaman, Eski Geyikli Belediye ve Ortahisar Belediye Başkan vekili Ahmet Yüksel Gülay, eski belediye Başkanlardan Fehmi Cengiz, Mehmet Muhcu, Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Keskin, Şalpazarı İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Şalpazarı Meslek Yüksek Okulu Müdür Dr. Öğretim  Üyesi Harun Kahveci. Konuşmalarda bulundular Akabinde de Şalpazarı Belediyesi tarafından Şubat 2022 Belediye Meclis toplantısı yapılarak program son buldu.

    



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku