Güncel:
'Avrupa 2021 Silletto Ödülü' Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin

 Dünyadaki en prestijli müzeleri belirleyen European Museum Forum (EMF) tarafından her yıl düzenlenen “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri” (European Museum of the Year Award/EMYA) yarışmasında Bayburt’un Beşpınar köyünde kurulan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi finalist olmuştu. Yarışma sonuçlandı. 90 müzesinin yarıştığı ve 27 müzenin finale kalma başarısı gösterdiği yarışmada, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi "2021 Silletto Ödülüne" layık görüldü.   


              Avrupa Konseyinin himayesinde, müzeciliği geliştirmek, kurumsal ve profesyonel yapılarına katkı koymak, tanıtmak ve teşvik etmek, özgün müzeleri görünür kılmak amacı ile 1977 yılında kurulan EMF/EMYA, etnografya müzeciliğinde yeni bir yaklaşım getiren Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni, 2021 yılı Avrupa’nın en iyileri arasında gösterdi.  Türkiye'ye uluslar arası arenada saygın bir ödül kazandıran Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin bu başarısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından övgü ve sevinç dolu ifadelerle duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri'nde Türk Müzeciliği için muhteşem gece... Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi de "2021 Silleto Ödülü'nü aldı" denildi.

            27 müzenin yarıştığı final gecesine adaylar video konfrans yöntemiyle katıldı. Müzenin kurucusu Kenan Yavuz,  "2021 Silletto Ödülü"ne layık görülmenin mutluluğunu, eşi Sibel Yavuz ve oğlu Furkan Yavuz'la birlikte yaşadı. 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku