Güncel:
Başkan Aydın: 'Yeni Adli Yılı kaygı ile karşılıyoruz”
 Trabzon Barosu, 2023-2024 Adli Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenledi.

Trabzon Meydan Parkı Atatürk anıtı önünde düzenlenen etkinliğe Trabzon Baro Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GençCHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez başta olmak üzere çok sayıda avukat katılım gösterdi.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Aydın, "Yeni Adli Yılı kaygı ile karşılıyoruz. Bunu nedeni ulusal çapta hak arama krizi olan adalet krizidir. Hukukun üstünlüğü ve adil yargı ideallerinin hayata geçirilmesi ile avukatlık mesleğine saygı duyulması gerektiği gerçeğinin altını çizmem gerekiyor. Ulusal çapta gittikçe büyüyen çapta şiddet, geç veya hiç tecelli etmeyen adalet sisteminden gelmektedir"

 

"Avukatlık mesleği güçlendirilmelidir. Yargı reform strateji belgesinin uygulama takvimini sonuna geldik. Avukatlık hizmetlerinde kalitenin artması için hukuk fakültelerine alım şartları değişmeleridir. Staj eğitiminin içeriğini boşaltan yasal düzenlemelerden vazgeçilmelidir. Avukatların özlük haklarının güvenceye kavulturulduğu, avukatlık haklarının verildiği, avukata yönelik şiddeti engelleyecek önlemlerini alındığı bir yargı düzenine kavuşmak istiyoruz"

"Adalet mülkün temeli, adaletin temeli bağımsız ve adil yargıdır. Yargı bağımsızlığını sorguladığı Adli sistemin mülkün temeli olması mümkün değildir. Hukukun üstünlüğünü tesis edildiği, hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı Adli bir yıl diyoruz." ifadelerini kullandı.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa Birliği, benzinli motorla hasadın önüne...

Haberi Oku