Güncel:
Cumhuriyetimiz gençlerimizin gayreti ve çalışmalarıyla daha da ileriye gidecektir

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak tarih boyunca esareti kabul etmeyen bir milletin bağımsızlık ateşini yaktığını belirterek, "Atatürk, 'doğum günüm' diye nitelendirdiği 19 Mayıs'ı cumhuriyetimizin geleceği olarak gördüğü gençlere armağan etmiştir. Gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" dedi.


TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 19 Mayıs'ın 102'nci yıldönümünde yayınladığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesi, emperyalist güçlere karşı tüm mazlum milletlerin örnek aldığı bir direnişin ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daha sonra doğum gününün 19 Mayıs olduğunu söylemiş ve bugünün anlamına vurgu yapmıştır. Ayrıca 19 Mayıs'ı gençlere bayram olarak armağan ederek, cumhuriyetimizin geleceğinin gençlerde olduğunu görmüş ve onlara güvenini göstermiştir. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlerin çabalarıyla daha da ileriye gideceğine inanıyoruz. 19 Mayıs 1919'un 102'nci yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı ve güvenliği uğruna mücadele eden bütün gazi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum."


Trabzon'un Milli Mücadelede ayrı bir yeri olduğunu da vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün 1924 tarihinde Trabzon'a yaptığı ilk ziyarette söylediği şu sözleri bir kez daha hatırlatmak istiyorum; Arkadaşlar; beş sene önce ilk kez Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya Büyük Kanlı Savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı bilincimde sürekli canlı kalacaktır." dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku