Osman Çalık açıklamasında: “Trabzon Şalpazarı doğumluyum. 1968 yılında öğrenci olarak Almanya’ya gittim orada çalışma hayatımı devam ettirdim maden uzmanıyım.
Erikbeli Yaylası bence emsali olmayan bir yer şahsen ben Avrupa’nın bütün başkentlerini gezen birisiyim İsviçre’den sonra tabiat güzelliği, suyu, manzarası eşi değeri olmayan bir yayla ve yerleşim yeri fakat buraya hiçbir belediye tarafından herhangi bir katkı, herhangi bir destek olmamasına nazaran yapılan tüm faaliyetlerde engellenmektedir. 2015’ten beri Erikbeli’nde görünürde ne varsa bizler sayesinde yapıldığını buradan herkesin bilmesini istiyorum. Yüzyıllardan beri insanlar beraber yaşadıkları halde Erikbeli yaylası Gümüşhane‘nin sınırları içerisinde yer alıyor. Ben şahsen 75 yaşında bir vatandaş olarak koşuyorum, koşturuyorum 1964’ten beri de sürekli gidip geldiğimiz bir yer fakat diyorlar ki burası mera, ne merası bizim elimizde tapumuz var artı bir çok yerinde mera olan yerler de var yaklaşık 70 bin metrekare olan bir yerden bahsediliyor.
Bugün üzerinde mevcut olan 116 ailenin bulunduğu, yaşadığı bir yerleşim yeri bunu aileleriyle hesaplarsak çok büyük rakamlar ulaşırız. Ben on kardeşim yani babamdan kalma bir ev var kardeşlerim de bir ev yapmak istiyor yapamıyor niye yapamıyor tapu sorunlarımız çözülemediği için yapılamıyor.
Bütün haklı mücadelemizi Erikbeli Kültür Turizm Tanıtma Derneği çatısı altında yürütmekteyiz. Ben Osman Çalık olarak bu teşkilatın kurucu başkanıyım bundan dolayı burada çözüm istiyoruz çözüm nedir bu insanlar mağdur olmaması için devletimiz burada artık zaten mera vasfını yitirmiş köy olarak geçiyor burası Gümüşhane Özkürtün Süme Mahallesi olarak vergi veriyoruz. Vergi ödenen bir yerde nasıl mera oluyor bunu da anlamakta zorluk çekiyoruz yüzyıllardan beri insanlar bunun üzerinde yaşıyor bunu da anlamakta zorluk çekiyoruz ben çocukluk yaşlarında biliyorum şu anki mevzu olan tapunun haricindeki olan yerlerimizde de babaannem buğday tarlası yapardı yani hayvancılık boldu evet bunun dışarısında bir kısım orman mera olan yerleri çok az da olsa olabilir buna bir itirazımız yok ama mera vasfını yitirmiş olan alanların vatandaşlara devletimiz bir çözüm üretmesi lazım yani satacak mı, tapulandıracak mı ne yapması gerekiyorsa acilen çözüm üretilmelidir.
Trabzon tarafından yaylayı kullanan Şalpazarı, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Tonya ilçeleri ağırlıklı oba sakinleri ciddi şekilde bu durumdan rahatsız, huzursuz bunlara son verilmesi lazım hatta biraz daha ileriye gideyim öyle anlar oluyor ki öyle olaylarla karşı karşıya geliyor ki son zamanlarda bu bölgede yaşayanlar karakollarımız da mevcuttur şikayetler veya olaylar ben oraya fazla girmek istemiyorum çünkü şahısları burada incitmek istemiyorum ama yetkili makamdaki olan kişiler kendilerini mülkiye amiri yerine koymamalılar bunlara da bir son verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bundan dolayı buradan bir çağrıda bulunuyorum Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a sorunumuzu anlattım kendiside yetkili İl Müdürüne talimat vererek sorunun çözülmesi talimatını verdi bu noktada bir diğer yetkili kurum Tarım Bakanlığı’nın da aynı hassasiyeti gösterip bu sorunu çözmesini bekliyoruz.
Zamanı olan yetkililer gelsin o güzelim doğa güzelliğini birlikte gezip sorunlarımızı konuşalım. Burası turizm bölgesi ilan edilmiş tesisleri var, helikopter pisti yapılmış bizim bunları yurt içine yurt dışına tanıtabilmemiz için bir şeyler yapmak istiyoruz bunu da yapabilmemiz için yetkili makamlardan destek bekliyoruz.
Erikbeli Kültür Turizm Geliştirme Derneği olarak bunun takipçisi olacağız buradan vatandaşlarımıza çağrı olarak diyorum ki bizlere güvensin bizleri desteklesinler sorunumuzun çözümü için mücadele sürecini artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber: Arif AZAK
Arakli Medya