Güncel:
Fatih Erbakan, Trabzon'da partisinin mitinginde vatandaşlara hitap etti

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Trabzon'da partisinin mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Yeniden Refah Partisi Eski İl Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Pulat'ın mitingde yaptığı konuşmada; “Bugün çok heyecanlıyız. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey, seçimlere 10 gün kala sizlerle bu güzel manzarayı seyrediyor. Hoş geldiniz. Yaklaşık 10 gün sonra bu meydanda tekrar toplanacağız. Bu kez Milli Görüş’ün zaferini kutlamak için toplanacağız.
Sizleri uzun süredir sürekli ziyaret ediyoruz. Sizlerden bir talep gördük. Deniyor ki milletvekili olduktan sonra gelen giden yok. Biliniz ki bu durumu milli görüş bozacaktır. 91 yılını hatırlayanlar vardır. 35 milli görüşçü milletvekili meclisteydi. Öyle bir çalışma yaptı ki peşinden gelen seçimlerde Türkiye’nin nüfusunun 3’te 2’sini mili görüşçü belediyelere teslim ettiniz. Sonraki seçimde en büyük parti olduk. Başında Prof. Dr. Necmettin Erbakan vardı. Tarih tekerrürden ibarettir. İnşallah çok kısa bir zamanda Milli Görüş meclise, sonraki yerel seçimde artık belediyeler milli görüşlü belediyelere teslim edilecek. Tarihte bu oldu ve oy verenler pişman olmadı.

"FINDIK, ERBAKAN HOCA DÖNEMİNDE ALTIN DEVRİNİ YAŞADI"

Cumhur İttifakı’ndayız. Baraj sorunumuzun olmadığını da hepiniz biliyorsunuz. 54. Hükümetin yaptığı çok değerli bir şey vardı. Rahmetli Erbakan Hocam 2. Bakanlar Kurulu toplantısını Trabzon’da yapmıştı. Fındık fiyatı yerlerde sürünüyordu, altın devrini yaşamıştı. Genel Başkanımız da aynı hedefe doğru yürümektedir.

Süleyman Pulat'ın ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, açıklamalarda bulundu.

Fatih Erbakan şu ifadeleri kullandı:

Allah, Trabzon’umuzda gerçekleştirdiğimiz bu mitingimizi hem Trabzon’da hem Türkiye’de Yeniden Refah Partimizin, Milli Görüşün ve Cumhur İttifakı’mızın en büyük zaferlerine vesile kılsın.

Bizleri burada yalnız bırakmayan, böyle muazzam bir şekilde bağrına basan tüm Trabzonlulara en içten teşekkürlerimi iletiyor, Allah hepinizden razı olsun diyorum.

Bugün Trabzon’da olmaktan duyduğumuz bahtiyarlığın altını çizerek ifade etmek istiyorum. Çünkü Trabzon, merhum Erbakan hocamızla özdeşleşmiş bir yerdir. Halen o yaşadığı evin durduğu Trabzon bizler için de çok manevi bir yer. Erbakan hocamız kendisini Trabzonlu olarak ifade ederdi. Biz de sizleri hemşerilerimiz olarak bağrımıza basıyoruz.

Rahmetli Erbakan hocamız Trabzon’daki okul yıllarında yaşadığı anıları gözleri yaşla dolarak bizlere defaatle anlatmıştı. Bu sebeple Trabzon’un, Trabzonluların bizlerde çok özel yeri var. Allah birlikteliğimizi daim kılsın ve Trabzonlularla birlikte 14 Mayıs’ta milli görüşü meclise taşımamızı nasip eylesin.

Yeniden Refah Partimiz seçimlerin öncesinde anahtar parti konumuna geldi. Halkımızın muazzam teveccühü ve yapıcı muhalefet anlayışıyla partimiz milletimizin teveccühüne muasır oldu ve seçimi etkileyecek parti haline geldi. Milletimiz, devletimiz, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için, ailemizin korunması için Cumhur İttifakı’nda yer alma kararı aldım. Bu kararı Allah hayırlı eylesin.

Tüm bölgelerde kendi adaylarımızla seçimlere giriyoruz ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz.

Karşı cephedeki bir araya gelen unsurlara baktığımızda bunların zihniyeti, geçmişi, hedefleri, seçim bildirgelerine baktığımızda bu 7’li masa dediğimiz yapının iktidar olmasına vesile olamazdık.

Söylemleri ortada. Diyor ki Ayasofya’yı yeniden müze yapması lazım. Okul öncesi çocuklara kuran öğretmeyelim bu Taliban zihniyetidir. Bir milletvekili adayı çıkmış diyor ki sabah ezanları çok yüksek sesle okunuyor, insanlar rahatsız oluyor, bu ezanlar caminin içinden okunsa. LGBT Türk aile yapısına zarar vermez diyor. Soruyorlar cumhurbaşkanı yardımcısı adayına eşcinsel evliliklerle ilgili ne düşünüyorsun diye, herkesin kendi tercihi ama toplum henüz buna hazır değil diyor. Bir de Trabzonlu olacaksın. Trabzonlular bunu duysa seni buraya sokmaz.

Masanın 7. Ortağının seçime girmek için kurduğu yedek partisinin bildirgesi ne diyor? Okullarda din dersini tamamen kaldıracağız, Diyanet İşleri’ni inanç işleri yapacağız. Sadece İslam’a hizmet eden bir kurum olmayacak. Resmi açıklamalarından ifade ediyorum. Baş örtüsüne bir anayasal güvence getirilmek istendi, 7’li masanın temsilcileri hayır bize gelmeyin dedi. Çünkü bu metin laikliğe aykırıdır diyor. Hoş geldin 28 Şubat zihniyeti. Açık olan açık, örtülü olan örtülü gidecek bunun güvencesi olsun diyoruz, laikliğe karşı diyor. 28 Şubat’tan beri zihniyetlerinde hiçbir değişiklik olmamış. 70 seneden beri bu CHP zihniyetinde hiçbir değişiklik olmamış.

Türkiye’nin birliği, beraberliği ile ilgili de sıkıntı var. HDP’nin 11 maddelik tutum belgesini tamamıyla kabul ettik diyorlar. Ne var o belgede? Daha fazla özgürlük ve demokrasi için yerinden yönetime geçmemiz lazım. Bu düpedüz özerklik demek. Selahaddin Demirtaş’ın dediği gibi özerklik demek ve Türkiye’nin parçalanması demek.

Buranın bölünmesi Kürt kardeşimin de hayrına değil. Onun da felaketi. Erbakan hocamız ‘Türk ve Kürdü ayırırsan ne Kürt ne Türk kalır ama bir olurlarsa karşısında tüm dünya gelse de duramaz’ diyordu. Bu felaketler milletimizin asla müsaade etmeyeceği felaketlerdir.

PKK’lı teröristleri ve hatta Abdullah Öcalan’ı çıkartacağız diyorlar. Bunlara diyoruz ki hayır. Biz bu zihniyetin iktidar olmasına müsaade edemeyiz. Bunlar 7’li masa değil adeta 7’li maşa olmuşlar. HDP’nin, PKK’nın, Gülen örgütünün ve LGBT lobilerinin maşası olmuşlar. Başörtüsüne geldiğinde 28 Şubat’ta hiç özgürlük, insan haklarından bahsetmiyorlardı. Başörtülü Tıp fakültesinde birinci olan kardeşimizi kürsüye çıkartmıyor ödülün vermiyor hatta başörtüsünü çıkartıyorlardı. Şimdi LGBT’ye gelince insan hakları, kişisel tercih. Bunların çifte standartçı hali budur. Allah fırsat vermesin. Bunlar daha oy alma peşindeyken dedikleri. Bir de iktidar olduklarında neler yapacak görün.

Türkiye’de ekonomik sorun, işsizlik, alım gücünün düşmesi var. Bunları CHP mi çözecek. Bunlar ne zaman iktidar olsa kıtlık, yoksulluk, yokluk, devalüasyona, ekonomik kriz, yazar kasaların fırlatılmış, bunlar ne zaman iktidar olsa ekonomiyi batırmış yapıdır.

5 Nisan kararları Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük devalüasyonu oldu. 12 Eylül öncesinde de sol zihniyet iktidar olduğunda yokluk ve kıtlıktan başka bir şey görülmedi. Şimdi diyor ki 300 milyar dolar borç getirip ekonomiyi yöneteceğim. Biz zaten borçtan kurtulmaya çalışıyoruz sen borç getireceğim diyorsun.

Masadaki parti başkanlarından diğeri de diyor ki mevcut iktidarın batıyla arası iyi değil borç alamıyor. Ben daha fazla borç alacağım. Borçtan faizden başka bir şey bilmiyorsunuz. Bunu sizin düzeltmeniz mümkün mü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dünyanın en yüksek faiziyle dolar borçlanıyor. Yüzde 10.70 ile dolar borçlanıyor ve bunun faizini de İstanbul halkına zam olarak yansıtıyor ve halktan çıkarıyor. Belediye başkanı olmadan önce ulaşımı ücretsiz yapacağız diyorlardı şimdi yüzde 200 zam yaptı.

Partimizin yaptığı gibi ortaya bir kaynak paketi mi koydunuz? Borçtan faizden başka bir şey söylediğiniz yok. Tüm geçmiş uygulamalarınız ortada.

Kendi belediyelerinin ekonomik durumu ortadadır. Vaatleri borç ve faize dayanmaktadır. Bunun yanında Ayasofya’yı müze yapacak, LGBT’yi destekleyecek, ezan okutmayacak, çocuklara kuran öğretilmesine müsaade etmeyecek, Diyanet’i inanç işleri yapacak, Türkiye’yi yeniden 28 Şubat’ın karanlıklarına döndürecek.

Buna benim Trabzonlu kardeşlerim geçit vermez. 14 Mayısta Trabzonlular gerekeni yapacak ve bunlara en iyi cevabı sandıkta verecek.

Cumhur İttifakı’nda yer alarak baraj problemimiz de olmadan milli görüşü tam 21 yıl aradan sonra hep birlikte meclise taşıyacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, milletvekili seçiminde de milli görüşe bekliyoruz. Bir oy Erdoğan’a, bir oy Erbakan’a.

Milli görüş zihniyetinin yeniden milletin meclisinde milletin sesi olması için mücadele etmesi bakımından önemli. Çay fiyatı açıklanacak, Erbakan hocamız çok açıklamak istiyor. Bakanlardan biri bu kadar açıklamasak mı diyor. Hocamız da sen hiç hayatında çay topladın mı diyor.

Yüzde 100, 200, 300 oranındaki emekli zamlarını da hatırlıyorsunuz. Türkiye’nin dört bir yanında işçi, memur, emekli halen o günleri özlüyor. 100 lira alan Bağkur emeklisi bir sonraki ay 420 lira aldı. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde bu kadar kısa sürede bu kadar dar gelirlinin refah seviyesinin artırıldığı bir dönem olmadı.

Önce 14 mayısta meclise arkasından da milli görüşü iktidara taşımak için yürüyoruz. Bu seçimdeki partimizin meclise girme adımı partimizin iktidarının ilk adımı olacaktır. 73’te Milli Selamet Partisi iktidar ortağı oldu, Kıbrıs zaferi kazandı, 69’da önce Erbakan hocamız milli görüşü meclise taşıdı. 12 Eylülden sonra 96’da hükümet oldu. Birinci parti olmadan önceki seçimde inançlı kadrolar omuz omuza sloganıyla milli görüş önce meclise taşıdı. Senelik performans partiyi iktidara taşıdı. Şimdi de 2023’te önce meclise ardından da 2028’de iktidara yürüyeceğiz.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku