Güncel:
Filistin'e destek amacıyla 'Hayır Çarşısı' açıldı
 

Trabzon'da kadınların öncülüğünde, Filistin'e destek amacıyla "Hayır Çarşısı" açıldı.

 

Vali Aziz Yıldırım, çarşı açılışında yaptığı konuşmada, Filistin meselesinde artık kalp ile buğzetmenin bir adım ötesine geçilerek, dil ile düzeltme mecburiyetinde olunduğunu söyledi.

Yıldırım, "Filistin'e destek için çeşitli panel, konferans ve seminerler düzenleniyor. Uluslararası toplantılar yapılıyor ama bunu da aşmak mecburiyetindeyiz artık. Sayın Cumhurbaşkanı'mız bunu yapma gayreti içerisinde. Uluslararası pek çok alanda bu farkındalığı ortaya koyup Filistin meselesine dikkati çekmek için elinden gelen gayreti gösteriyor." dedi.

 

Gazeteci-Yazar ve Kudüs Gönüllüsü Kadir Öztürk, Hayır Çarşısını ziyaret eden vatandaşlar ile yakından ilgilenerek bölgede yaşanan son gelişmelere ilişkin bilgilendirmede bulundu. Kudüs’de geçmiş yıllarda rehber olarak bulunan Kadir Öztürk Yazı İşleri Müdürümüz Arif AZAK’a yaptığı açıklamada: “Tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu anlamda orada evlerinden ve yaşadıkları yerlerinden göç etmek zorunda kalan Müslümanların "Acil" olarak su, gıda ve sağlık başta olmak üzere ihtiyaçlarına katkı sağlamaya gayret ediyoruz.

Bu meşakkatli süreçte oraya destek sunmak isteyen herkesi bu hayır kervanına davet ediyoruz.

Bu yaptıklarımız oradaki acıyı ne kadar giderir bilmiyoruz ama elimizden gelenlerden bazılarıdır diye kabul edilmesi temennisiyle, dua ve destek verenlerden Rabbimiz razı olsun. Filistin'e Acil Destek 2 milyarlık İslâm Ümmetinin şu andaki en büyük görevi bu direnişin yanında olduğunu göstermek. Meydana gelen olaylar neticesinde tüm Filistin'de acil ihtiyaçlar (sağlık, lojistik, barınma, iletişim ve caydırıcı önlemler vb) ortaya çıkmıştır.

Yapacağımız ilk görev, sağlam bir niyetle dua ve ardından maddi destektir.

Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Banka hesap bilgileri

ALBARAKA TÜRK

HESAP ADI: TRABZON KUDÜS KARDEŞLİK DERNEĞİ

TL HESAP NUMARASI: 55-8264400-1

TL IBAN: TR 98 0020 3000 0826 4400 0000 01

KUVEYT TÜRK

HESAP ADI: TRABZON KUDÜS KARDEŞLİK DERNEĞİ

TL HESAP NUMARASI: 95933382

TL IBAN: TR16 0020 5000 0959 3338 2000 01

Not: Açıklama kısmına "Acil" yazılmasını istirham ediyoruz.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

SÜRMENE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF...

Haberi Oku