Güncel:
Fındık fiyatı 60 liranın altında olmamalı

 

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dereli Ziraat Odası Başkanı Burhan Okusal, kilogram başına fındık fiyatının 60 liradan az olmaması gerektiğini belirtti. 

 

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dereli Ziraat Odası Başkanı Burhan Okusal, “Bu yılki emtia fiyatlarındaki büyük dalgalanmalara rağmen üretmeyi bırakmayan, borca girerek fındık bahçesine gübre atan, zirai ilacını kullanan, traktörüyle bahçesini süren emektar üreticilerimizin, açıklanacak fındık taban fiyatı beklentisi yüksektir. Fındık taban fiyatında, en kötü durumda bile geçtiğimiz yıl ki 3,5 dolar seviyeleri korunmalı” diye konuştu.

 

Burhan Okusal şöyle devam etti: “Mahsulün satış fiyatları, üreticinin hem maliyetini karşılamalı hem de ailesinin geçimini sağlayabilmek için asgari düzeyde de olsa bir kâr sağlamalıdır. Ülkemize ihracattan en çok geliri sağlayan, üretiminde dünyada birinci sırada olduğumuz tarım ürünü fındığın, geçtiğimiz sezon TMO tarafından açıklanan taban fiyatları ile o günkü kur oranları düşünüldüğünde üreticimize kilo başına en az 3,5 dolar kazanç sağlamaktaydı. Fiyatlar beklenenden az açıklandığında üreticilerimiz, artan maliyetler karşısında daha fazla dayanamayıp bahçelerine gerekli bakımları yapamadıklarında sadece önümüzdeki bir yılın değil birkaç yılın verimi önemli ölçüde azalacaktır. Bu sebeple, fındık yetiştiriciliğinde üretici maliyetlerinin azami düzeyde karşılanması oldukça büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku