Güncel:
Köse'de hayaller  gerçek oluyor
 

Gümüşhane’nin Köse İlçesi  1600 mt. rakımda olduğu için uzun süren kış aylarında kömürle ısınmak çok maliyetli oluyor ve hava kirliliği meydana geliyordu. Ekonomik, çevre dostu ve kullanımı kolay olan doğalgaz hizmetinden en kısa sürede yararlanmak isteyen bölge halkı amacına ulaştı. Her yıl 100 civarında aile doğalgaz olmadığı için İlçeden Büyükşehirlere göç ediyor. İlçede görevli memurlar 26 km. uzaklıktaki Kelkit İlçesinde Doğalgaz olduğu için oradan ev tutuyorlar ve bu durum ilçenin ekonomisine olumsuz etki yapıyordu.

 

Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler’in son yapılan seçimin ardından sürdürdüğü ısrarlı girişimler neticesinde İlçe halkının doğalgaz hayali gerçek oldu.

 

 

Gümüşhane’nin Köse ilçesine getirilecek doğalgaz için boru hat sevkiyatı başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Gümüşhane ziyaretinde Kürtün, Köse ve  Torul ilçelerine doğalgaz müjdesini vermişti. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler yaptığı açıklamada: “İlçemize döşenecek 18 bin metre boru hattımızın sevkiyatını başlattık. 2024 kışında evlerimizde doğalgaz yanacak. Bizleri büyük yükten kurtaracak doğalgaz için Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,  MHP liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederiz”  ifadelerini kullandı.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa Birliği, benzinli motorla hasadın önüne...

Haberi Oku