Güncel:
MAGANDA 1204 METRE MESAFEDEN ÇOCUĞU VURDU, TRABZON İL J.K.LIĞI, FAİLİ YAKALADI

 28 Temmuz 2023 günü Trabzon Ortahisar ilçesi A.Y.(9/E) isimli çocuğun yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralanması üzerine Trabzon İl J.K.lığı JASAT unsurları çevrede hızla araştırmalarına başlarken Trabzon İl J.K.lığı Kriminal Şube Müdürlüğünce olay yerinde ”Atış İstikameti Belirleme Kiti” ile olay yeri incelemesine başlamıştır.

Trabzon İl J.K.lığı Jandarma Kriminal Şube Müdürlüğü envanterinde olan “Atış İstikameti Belirleme Kiti” atışın geldiği yönü tam olarak göstermesi üzerine “Atış İstikameti Belirleme Kiti” ‘nin gösterdiği yön tarafında araştırmalarını yoğunlaştıran Trabzon İl J.K.lığı JASAT Dedektifleri yön istikametinde kuş uçumu 1204 metre mesafede bir düğün olduğunu belirlemiştir.

Trabzon İl J.K.lığı koordinesinde 2022 yılında başlatılan ve tüm Türkiye’de ses getiren “Mutluluğa Kurşun Sıkma” kampayasına kulak vermeyen magandalar tarafından düğünde silahla ateş edildiği tespit edilmiştir.

Düğün bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştıran Jandarma Kriminal Şube Müdürlüğünce atış bölgesinde bulunan 16 şahıstan atış artığı tespiti için svap alınmış atış yaptığı tespit edilen H.Ş. (32/E), H.N. (62/E) silahlarına balistik inceleme için C.Savcısının talimatı ile el konulmuştur.

Trabzon İl J.K.lığınca kurye görevlendirilerek bulguların vakit kaybetmeden incelenmesi ve olayın aydınlatılması için Ankara Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına delilleri aynı gün götürmüştür.

Bulgular üzerinde ivedilikle İncelemeye başlayan Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca silahlar, atış artıkları, düğün bölgesinde toplanan kovanlar ve mağdur A.Y. (9/E) vücudundan çıkarılan çekirdek üzerinde incelemeye başlanmıştır.

Yapılan incelemeler sonucu mağdur çocuğun sırtından çıkarılan çekirdek ile H.Ş. (32/E) isimli şahısın silahını eşleşmesi üzerine Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca Uzmanlık Raporu hazırlanarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir.

Trabzon C.Başsavcılığı alınan talimat gereği Şüpheli H.Ş. (32/E) yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır.

İlimizde başlatılan ve tüm Türkiye’ ye yayılan “MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA” kampanyasına tüm vatandaşlarımızın destek vermesini silahla magandalık yapılan yerlerin 112 İHBAR HATTI’na bildirilmesi, vatandaşlar tarafından çekilen silah atma görüntülerinin ilgili birimlere bildirilmesi ve paylaşılması ilimizde bu tip olayların bir daha gerçekleşmemesi ve önlenmesi açısından önem arz etmektedir.

Kutlamaların silah ve gözyaşı ile değil horonlarla, kahkalarla olması için tüm vatandaşlarımızın “MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA!” kampanyasına katılım sağlamaları ve destek vermeleri gerekmektedir.

2022 yılında Valililk Makamınca konu kapsamında Genelge yayınlanmış ve düğün yapan düğün sahiplerinden bu konuda hassas davranmaları ve düğün öncesi ilgili kolluk birimlerine bildirimde bulunması istenilmiştir. Genelge kapsamında ki kurallara uymayan düğün sahipleri hakkında da idari ve adli işlemler tesis edilecektir.

Huzurunuz, Mutluluğumuzdur parolası ile çalışan Trabzon İl J.K.lığı “MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA” çağrısı bu olayın son olması açısından yinelemiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa Birliği, benzinli motorla hasadın önüne...

Haberi Oku