Güncel:
Mustafa Bıyık, afet bölgesi Adıyaman'da görev yapan Belediye ekiplerini ziyaret etti
 Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık deprem bölgesine giderek yapılan çalışmaları takip etti. Başkan Bıyık, Adıyaman’da Yomra Belediyesi personelinin görev yaptığı alana giderek ekipleri ziyaret etti. Başkan Bıyık personele  ortaya koydukları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. 

Yomra depremin ilk gününden itibaren birlik ve dayanışma örneği göstererek depremzedeler için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.

 

Yomra Belediyesi Afet İletişim Koordinasyon birimi kurdu

Belediyenin giriş katında Afet İletişim Koordinasyon Birimi oluşturuldu. Deprem bölgelerinden gelip ilçeye yerleşen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan birim çalışmalarına başladı.


Cumhuriyet tarihinin en şiddetli ve en büyük depreminin etkileriyle mücadele sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye’nin ve Dünya’nın gündemine oturdu. Onbinlerce can kaybının yaşandığı depremlerde yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir girişimde Yomra Belediyesi’nden geldi.  Belediyenin giriş katında Afet İletişim Koordinasyon Birimi oluşturuldu. Deprem bölgelerinden gelip ilçeye yerleşen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan birim çalışmalarına başladı. 

Yapılan açıklamada, “Belediyemiz giriş katında Afet İletişim Koordinasyon Birimi oluşturulmuştur. Deprem bölgelerinden gelip ilçemize yerleşen afetzedeler ihtiyaç taleplerini bizatihi gelerek iletebilirler. Ayrıca, bir çok hayırsever vatandaşımız ilçemizdeki afetzedelere yardımcı olmak istediklerini belirtmektedirler. Afet İletişim Koordinasyon Birimimizle temasa geçerek ilçemideki afetzedelere yardımda bulunabilirler. Afet İletişim Koordinasyon Birimi  Tel: 04623411133




Yomra Jimnastik salonunun toplanma merkezi olmasıyla birlikte, yapılan yardımlar burada titizlikle seçilerek paketleniyor. Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak’ın koordinesinde,  SYDV Müdürü Aslıhan Başak, kaymakamlığa bağlı personeller ve gönüllü vatandaşlar ile birlikte çalışmalar hızla devam ediyor. 



Gıda ve giyecek yardımlarının yanında ilçede deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere ısınmak için toplanan odunlar, jimnastik salonu bahçesinde yine bir yardımlaşma örneği sergilenerek Özdil’den ve diğer mahallelerden gelen vatandaşlar tarafından kesilerek çuvallandı. Odunlar  iki gündür  baltasını, motorunu alıp gelenler tarafından kesilerek çuvallandı ve TIR’lara yüklenmeye başladı.  Yapılan odunun yaklaşık 200 ton civarında olduğu ve deprem bölgesine gönderilen en fazla odunun Yomra'dan yola çıktığı öğrenildi. 

Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak’ın koordine ettiği ve mahallelerden gelen vatandaşlar tarafından kesilen odunlar deprem bölgesine gönderilerek dağıtımı koordineli bir şekilde yapılacak. 

 

DEPREMZEDELER YOMRA’DA

Depremden etkilenen vatandaşlar Trabzon Valiliği önderliğinde Trabzon’da çeşitli apart, otel gibi yerlere yerleştirilmeye devam ediyor. Yomra’da  bir çok apart ve otelde depremzedeler Kaymakamlık koordinesinde yerleştiriliyor. Apartlara ve evlere yerleştirilen depremzede vatandaşlar giyim, ısınma ve kuru gıda gibi ihtiyaçlarını Jimnastik salonuna gerek karşılamaya devam ediyorlar.

YOMRA’DAN BÜYÜK YARDIM

Öte yandan bu güne kadar Yomra’dan Kaymakamlık koordinesiyle yapılan gıda, temizlik, ısınma gibi yardımlar deprem bölgesine gönderildi. Şu ana kadar 6 TIR, 7 Kamyon, bir minibüs malzeme deprem bölgesine ulaştırıldı. Yardımlar gönderilmeye devam ediyor. 



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku