Güncel:
OYMALI MAHALLESİ ÇOCUK PARKINA KAVUŞTU
 Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra'yı parklarla donatmaya devam ediyor. Yomra Belediyesi tarafından Oymalı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Zeki Uzunöz Parkı ve Sosyal Yaşam Alanı, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Parkın açılışında katılımcılara seslenen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ortaokulu okuduğu okulun önüne çocuk parkı kazandırmış olmaktan ayrıca mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Bıyık, "Bugün burada güzel bir açılış yapıyoruz. Benim için de manevi olarak önem arz eden bir durum bu. Çünkü bu okulda ortaokul hayatımı tamamladım. Bu, Oymalı'nın bütün caddelerinde ve sokaklarında zaman geçirmiş bir kardeşinizim. Burası ilçeye uzak bir bölge. Buradaki çocuklar, bir çocuk parkına erişemedikleri durumda iken, şimdi sahil kenarında insanların ulaşabildiği hizmetlere burada da kavuşmuş oldular. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Yomra Belediye Başkanı Bıyık konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Parkın yapımında bizlere destek sağlayan Sayın Muhtarımızla işbirliği içinde güzel bir görev paylaşımı yaparak bu hizmeti gerçekleştirdik. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Buradaki okulun restorasyonu, çevre düzenlemesi ve alanların düzenlenmesiyle Oymalı Mahallesi artık bir kasaba görünümü kazanmıştır. Oymalı Mahallesi, 30 sene önce bin kişinin ticaret yaptığı bir çarşıydı... Bu hizmetleri yaparak, yaz aylarında köylerine ve mahallelerine dönen insanlara katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yüksek mahallelerde bu tür hizmetleri yaparak insanların mahallelerine olan bağlarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Oymalı Mahallesi'nin bu günlere gelmesinde katkısı olan tüm eski muhtarlarımıza, eski belediye başkanımız Mustafa İşler'e ve Metin Şahin'e teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Burada bir çeşme yapıldı. Çeşmede emeği geçen kıymetli kardeşim Abdulkadir Bektaş'a ve karakolun restorasyon çalışmalarında da bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu mahallenin yaşamasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Son olarak, kıymetli komutanımızın burada isminin yaşamasından büyük mutluluk duyuyoruz. Parkın yapımına başladığımız tarihte ismini ne koyacağımızı düşünürken, değerli muhtarımızın önerisi, belediye meclisi üyelerimizin desteği ve Oymalı halkının katkısıyla ismini yaşatacak bir isim belirledik. Bu, kıymetli komutanımızın bölgedeki insanların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için 24 saat hizmet vermesiyle tanınması gereken bir kişiydi. Biz de halkın teşekkürünü toplu olarak kendisine bu ismi vererek ifade etmek istedik. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum."

Başkan Bıyık sözlerini şu şekilde tamamladı: "Son olarak, 4.5 yılı aşkın bir süredir burada Belediye Başkanı olarak görev yapmaktayım. Ne zaman Oymalı'ya gelsem, halkın bize gösterdiği ilgi ve destek her zaman hissedilir. Bu nedenle Oymalı halkına verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bu parkın yaklaşık maliyeti 1.5 milyon TL oldu. Bu parayla belki iki mahalle yolunu betonlayabilirdik, ancak bu yapılan hizmet, bölgenin genel bir yaşam merkezi olma potansiyelini taşıdığı için önceliğimizi buraya verdik. Vatandaşlarımızın talepleri her zaman önemlidir, ancak bu tür hizmetlerin farklı bir amacı ve etkisi vardır. Biz burada Oymalı mahallesinin uzun yıllar yaşamasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah daha güzel hizmetlerle birlikte olacağız. Bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Yomra Belediyesi tarafından gercekleştirilen açılış programında Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Jandarma Komutanı Hasan Zeki Uzunöz,  İYİ Parti İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, CHP İlçe Başkanı Erol Pekşen, MHP İlçe Başkanı Osman Dilaveroğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Funda Çuvalcı, AK Parti Yomra İlçe Başkan Yardımcısı Hamza Paslı, Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yıldırım, Yomra Müftüsü Celal Malkoç, Yomra Vakfı Başkanı Yüksel Ayaz, Trabzon Yazarlar Birliği Başkanı Kamuran Tuna, Yomra Belediyesi Meclis üyeleri, daire amirleri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Avrupa Birliği, benzinli motorla hasadın önüne...

Haberi Oku