Güncel:
Pazarkapı Mahallesi'nde ki yol ve kanalizasyon sorunu vatandaşı isyan ettirdi

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mh. Hatip Cami sk. da yaşayan vatandaşlar Belediye hizmetlerinden dolayı yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Mahalle sakinlerinden Ender Topal yaptığı açıklamada 3 aydır kanalizasyon çok af edersiniz sokağa akıyor. Tiski’ye haftada bir ihbar bırakıyoruz sorun halen çözülmedi. Bulunduğumuz sokakta belediye çalışma yapıp gitti farklı resmi kurumlar kazı yaptı gitti yaklaşık  5 yıldır sokak çamur içinde, yağmur yağınca çamur, güneşli havada toz pislik, telefonla defalarca belediye yetkililerini aramamıza, Cimer’e dilekçe yazmamıza rağmen sorunu çözemedik dedi. 

Pazarkapı Mahallesinde esnaf olan Cemal Keleş ise ilk 2  yıl Ortahisar Belediyesi inşaatı dolayısıyla toz, toprak, çamur,  iş makineleri göz yumduk fakat inşaat biteli şantiye toplanalı  3 yıl oldu yol ve pislik sorunu devam ediyor. Dükkan önlerinde kamyonlarca hafriyat malzemeleri bekliyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Bey’i Belediye binasına    50 mt. mesafede ki bu sorunları yerinde görmeye çayımızı içmeye bekliyoruz. Şehrin merkezi, kalbi konumundaki yeni Belediye binasının karşısındaki sokağımızın beton veya asfalt kaldırımlarımızın şehrimize yakışır bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Doğalgaz konusunda verilen sözler tutulmadı. Artık doğalgaz kullanmak istiyoruz. Kömür kokusundan camları açamıyoruz. Sahipsiz köpekler yüzünden büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bölgedeki tarihi eser yapılar kaderine terk edilmiş durumda yetkililerin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Kundupoğlu Konağı onarıldı fakat 2 yıldır neden hizmete açılmıyor.  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Kundupoğlu konağının önünde evi olan vatandaşlara kamulaştırma sözü verdi bizzat yüzümüze söyledi. Belediyeden aradılar Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün Bey ile gittik görüşmeye kamulaştırma yok diyor. Bu nasıl iştir Başkanın verdiği sözden yardımcısının haberimi yok Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bizi mi kandırıyor? Trabzon şehrimizin bu tür basit konularda gündemi meşgul etmesini bizde istemiyoruz fakat Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Bey’in yanındaki danışmanlarına konuyu yazılı ve fotoğraf çekerek iletmemize rağmen yine de ilerleme kaydedemedik, dönüş yapan maalesef olmadı. 


Pazarkapı Mahallemizde çok sayıda eski tarihi eser yapı kaderine terk edilmiş içler acısı durumda mahalleye gelen turistler büyük şaşkınlık yaşıyorlar. Dortmund’da horon tepip Kıbrıs’ta hamsi yiyen Belediye Başkanlarımız bizim sokağa asfalt dökecek parayı bulamıyorlar mı? Bulamıyorlarsa biz Pazarkapı esnafı olarak kendi aramızda para toplar yolu yaparız sorun yok seçim zamanı da bizden kimse oy istemeye gelmesin. Sesimizi birileri duysun artık dedi. 

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku