Güncel:
Salih Cora: 'Biz Dik Duracağız'

 AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, ABD’de görülen Reza Zarrab davası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin İran’a yönelik ABD ambargosunu delmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Cora, ABD’de görülen dava ile Türkiye’nin egemenliğinin açıkça hedef alındığını söyledi. Türkiye’nin bir makasa sokulmaya çalışıldığına dikkat çeken Cora, asla dayatmalara karşı boyun eğmeyeceklerini ve Türkiye’nin dışarıdan müdahalelere karşı artık refleks gösterebilecek dirayeti ortaya koyduğunu söyledi.

SANIK ALDIĞIN KİŞİYİ TANIK YAPIYORSUN

ABD’de görülen davanın ambargo kurallarının ihlal edildiği bir dava olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Cora, “Öyle bir yargılama sistemi var ki hakkında işlem yaptığınız bir vatandaşı sanık konumundan alıp tanık konumuna getiriyorsunuz. Sonra da bir devleti suçlamaya kalkışıyorsunuz. ABD’de yargılama süreci bu şekilde devam etmektedir. Sanık olarak aldığın kişiyi sonradan tanık yapmak, karşılığında da ona çeşitli imkânlar sağlamak ve sonrasında da bir ülkeyi suçlamaya çalışmak bir ülkenin egemenlik haklarına saldırıdır.” şeklinde konuştu.

İRAN AMBARGOSUNUN DELİNMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Türkiye’nin İran’a yönelik ABD ambargosunu delmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Cora, “Türkiye, BM ve uluslararası ambargo kurallarına uygun hareket etmiştir. Bu dava Türkiye’nin egemenliğini açıkça hedef almaktadır. ABD’deki yargılama küstahça bir yaklaşımla yapılmaktadır. İran’la birçok ülkenin uluslararası anlamda ticaretleri söz konusudur. Bu durum Türkiye’nin İran’daki nükleer silahlanmaya katkı sağladığı yönünde bir algı oluşturarak Türkiye’yi terör örgütü konumuna sokma çabasıdır. Böyle durumlarda iktidar ve muhalefet birlikte beraber hareket ederek Zarrab ismi üzerinden oluşturulan tertibi ortadan kaldırması gerekir.” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE TERS KELEPÇE TAKMA ÇALIŞMASI

Herkesin millî ve yerli bir anlayışla olaya yaklaşması gerektiğinin altını çizen Cora, “Sürekli ensenizdeyiz yaklaşımıyla Türkiye’yi bir makasa sokmaya çalışmak, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da ifade ettiği gibi ‘Türkiye’ye ters kelepçe takma çalışması’ olarak değerlendiriyoruz. İktidar partisi olarak bu konuda dik duracağız. Asla dayatmalara karşı boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Oluşturulan yalandan bir yargılamayla Türkiye’yi bir kıskaca sokmaları mümkün değildir. Türkiye dışarıdan müdahalelere karşı refleks gösterebilecek dirayeti ortaya koyan, millî politikalar izleyen bir ülkedir.” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI...

Haberi Oku