Güncel:
Şehitlerimiz ve Filistin için miting düzenlenecek!
 

Miting için Mercury Trabzon Otel’de bir basın toplantısı düzenlendi.

Hak- İş Konfederasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilecek mitingle ilgili bilgi vermek üzere yapılan toplantıya, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Hak-İş Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Abdullah Koçoğlu, Hak-İş Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve Hak-İş İl Başkanı Engin Erbaşaran ile çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.

 

Toplantıda ilk olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sert, “Ülke olarak dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Acılar katlanarak artıyor” dedi.

İlk olarak terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta düzenlediği saldırı sonrasında 12 askerimizin şehit olması ile ilgili konuşan Sert, “Eli kanlı terör örgütü PKK ve onun destekçilerinin yine kış aylarına sıkıştırdığı bu kahpe saldırılarına Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cevabı verdi.

PKK dahil kim olursa olsun, bu vatana, Bu millete bu bayrağa göz diken hainlik yapan kim varsa kahrolsun, Allah’ın laneti üzerine olsun” dedi.

Ardından İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlarla ilgili konuşan Sert, “ 7 Ekim’de başlayan ve 80 günü aşan katliam, soykırım ile karşı karşıyayız. Gazze’de Filistin’de insanlık tarihinin görmediği soykırım ile karşı karşıyayız. Bu terör devleti insan haklarını hiçe sayıyor. Hiçbir kanun, kural, anlaşma, uluslararası sözleşme tanımıyor.

Çocukların hastanelerde yaralarına aldırmadan titreyen korku dolu bakışları, yardım dağıtılan alanlarda yemek alamadıkları için boş tencere ile dönerken gözyaşları bizi de tüm insanlığı da yakacak.

Gazze’de çocuklar artık sadece hayatta kalmaya çalışıyor.

Gazze’de ki vahşet karşısında insanların vicdanı ve gü sesi olma görevi Türkiye’nin üzerindedir.

ANADOLU’NUN DÖRT BİR KÖŞESİNDE ALANLARDA, YÜRÜYÜŞ YAPTIK.

Hak İş Konfederasyonumuzun da arasında bulunduğu ülkemizde faaliyet gösteren onlarca sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Filistin’e destek platformu olarak Anadolu’nun dört bir köşesinde alanlarda sokaklarda yürüyüş yaptık.

Bütün sivil toplum örgütlerimizle ve Kudüs mescidi aksa sevdalısı trabzon halkımızla birlikte inşallah bu Cuma günü saat 13:30’da Ortahisar Belediyesinin önünde toplanarak Meydan Parkına yürüyüş yapılacak. Gür sesimizle haykırıp soykırımcılar lanetlenecek, Gazzeli kardeşlerimize desteğimizi bir kez daha ileteceğiz.

Hakkı haykırmaktan asla geri durmayacağız” dedi.

Hak-İş Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ise, Gazze’de yaşanan katliamla ilgili, “İnsanların yaşamı noktasında bıçak kemiğe dayandı. Bu anlamda bu direnişi ortaya koydular. Ellerindeki kimi o basit imkanlarla tavırlarını netleştirdiler. O imkanları karşı tarafa kullandılar. Dünya aleme Gazze’nin ambargo altında daha fazla yaşamayacağını ilan ettiler.

Bizde insan olarak bu direnişin yanında haklı olarak olmayı düşündük. Bu direnişin yazında olursak haksızlık karşısında susmalı oluruz, dolayasıyla şeytan olmamış oluruz dedik.

 

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ DE TRABZON’A GELEBİLİR

Haksızlığa prim vermiş olursunuz, Zulmedenlerle beraber olursunuz Zulmedenlerle beraber olmak değil, mazlumlarla beraber olmak adına bir ümmet ayağa kalktı. Dünyada bir insanlık ayağa kalktı. Çünkü Filistin Meselesi dediğinizde iki ayaklı düşünmek durumundayız. Bir insanlık ortak paydasında buluşarak birleşerek insani duygularımızı ortaya koyarız. İki Filistin’in inananlar açısından ne anlama geldiğini bilenler olarak, ümmet olarak tavrımızı ortaya koymuş oluruz. Çünkü bizim ilk kıblemizden” dedi.

Tanrıverdi, Trabzon’da yapılacak mitinge Filistin Büyükelçisi’nin de katılımının olabileceğini ifade etti.

HİÇBİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ KENDİ AMBLEMİNİ İSMİNİ TAŞIYAN…

Tanrıverdi, dünyada hakların yaptığı Gazze Mitinglerinden örnekler vererek, “Bu bizim dünyevi görevimizdir. Oradaki insanlara karşı, oradaki inananlara karşı, oradaki mukaddes mekanlara karşı, ecdadımıza karşı, peygamberlerimize karşı görevimizdir diyecek, bu görevini heyecanla ifa edecek. Onun için bütün Trabzonlu kardeşlerimizi Cuma günü 13:30’da Ortahisar Belediyesi önünde buluşmaya davet ediyoruz.

Hiçbir kuruluşumuz, hiçbir sivil toplum örgütümüzü kendi amblemini ismini taşıyan pankart getirmiyor. Sadece ve sadece insani kimliğimizi, İslami kimliğimizi, kişiliğimizi oraya koyup, tekbir seslerimizle belirlenen sloganlarla eylemimizi gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının...

Haberi Oku