Güncel:
Şoför esnafının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz

 Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, oda yönetimi olarak üyelerinin menfaati doğrultusunda ve hizmet odaklı çalıştıklarını belirterek zor bir süreçten geçilmesine rağmen 11 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. “Şoför esnafının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” diyen Usta, yeni dönemde de aday olduğunu kaydetti.

Ömer Hakan Usta, gündemdeki Kahramanmaraş Caddesi’nin araç ulaşımına kapanması ve önümüzdeki yılın ilk aylarında yapılacak oda seçimleriyle ilgili konuştu. Usta, görev süresinde gerçekleştirdiği proje ve hizmetleri anlattı, oda ve esnaf ilişkilerinin ve anlayışının olumlu yönde değiştiğini ifade etti.


“Maraş Caddesinin Kapatılması Konusunda Halkımızın Tercihine Saygılıyız”

“Belediye Başkanımızla görüşerek bu konuda Odamızın Maraş Caddesinin araç trafiğine tamamen kapatılmamasıyla ilgili görüşümüzü beyan ettik. Bununla ilgili gerekçelerimizi bir dosya şeklinde takdim ettik. Biz, şehirde yol alternatifi olmadığını, mevcut yolların trafik sıkışıklığına sebebiyet verdiğini, Belediyenin yaptığı araştırmada Maraş Caddesinde günlük 15 bin civarında araç sirkülasyonu olduğunu belirttik. Bu 15 bin aracın, cadde kapandığı zaman ya Sahil Yoluna ya da Tanjant Yoluna yöneleceğini ifade ettik. Mevcut yolların trafik yoğunluğunu zaten kaldıramadığını, Maraş’ın da kapanmasıyla trafiğin tamamen felç olacağını anlattık. Fakat Trabzon’da hemen bütün siyasi partiler, STK’lar ve halkımız Caddenin kapanması yönünde fikir beyan etti. Biz bu noktada alınan karara saygılıyız.”


“Başkanımızla Görüştük, Esnafımızı Mağdur Etmeyecekler”

“Gelişen süreçte durakların yerleşkesiyle ilgili yeni bir planlamanın yapılacağını dile getiren Usta, “Sayın Başkan şoför esnafını mağdur etmeyeceklerini ifade ediyor. Zaruri bir durum var. Yolların yapılması sebebiyle bu konu gündeme geldi. Biz de bu şehrin bir STK’sı olarak Trabzon’un yararına olacak her işte halkın yanında oluruz. Ama şoför esnafını mağdur etmeden bunu yapmak gerekiyor. Şoför esnafı bu şehrin bacası tütmeyen tek fabrikasıdır. 10 binin üzerinde bir esnaf sayısı söz konusudur. Dolayısıyla şoför esnafını kimsenin görmezden gelme şansı yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız da isteklerimizi yerine getirmiştir. Bunu da bir şekilde telafi edeceğimizi düşünüyorum” 


ŞOFÖRLER ODASI SEÇİMLERİ…

“12 Yıllık Sorunları Önümüzde Bulduk, Zor Bir Süreçten Geçtik”

Yılbaşından sonra oda seçimlerinin yapılacağını fakat tarihin şu an için belirlenmediğini kaydeden Ömer Hakan Usta, adaylığını açıklayan ve oda yönetimini eleştiren eski Başkan Altuntaş’ın sözleriyle ilgili şöyle konuştu:

“Kendisi kapalı kutu içerisinde dünyaya bakıyor herhalde. Biz zor bir süreçten geçtik. 12 senedir bekleyen sorunları bir anda önümüzde bulduk. Bir yandan da dönüşüm ve pandemi süreci ortaya çıktı. Zor bir süreçten geçtik. Ben çekirdekten gelen biriyim. Neyin nasıl yapılacağını iyi bilirim. Dolayısıyla esnafın neye ihtiyacı olduğunu iyi bilmekteyim.”


USTA TAMAMLANAN PROJELER VE HİZMETLERİ ANLATTI

“11 projemizi tamamlayarak esnaflarımızın hizmetine sunduk”

“Biz göreve talip olurken vaat ettiğimiz projelerin 11 tanesini hayata geçirdik. Bunun yanı sıra söz vermediğim ama yaptığım birçok proje de bulunmaktadır. Cemiyet tarihinde olmayan projeleri hayata geçirdik. Bu projeler nelerdir, sizin aracılığınızla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum:


Çekici alarak 7/24 esnafımızın hizmetine sunduk

Şoför esnafının çekicisi yoktu. Daha önceden olan 3 çekici satıldı, kasada bir kuruş para olmadan ve 500 bin lira borçla görevi devraldık. Bu borçları ödemekle zamanımız geçti. Çekici sözümüz vardı. Çekiciyi aldık günde 24 saat esnafın hizmetine sunduk.


Korsan araçlarla mücadele ettik, esnafımızın kazanmasını sağladık

Şehir içinde çalışan korsan arabaların vergi mükellefi olup gerçek anlamda kazanmaya çalışan esnafımızın yanında olarak kontrol aracı sözümüzü hayata geçirdik. 40’ın üzerinde korsan çalışan arabaları şehir dışına atarak esnafın ekmeğine ekmek kazandırdık. Bu da verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi.


Fiyat avantajı sağlayan trafik acenteliğini kurduk

Yine trafik sigortası acenteliği kurma sözümüz vardı. Kurduk ve şu anda ofisimizde 15 sigorta acentesiyle çalışma yapmaktayız. Bu çalışmanın esası şudur; esnafımız burada aldığı fiyatı dışarda alamazdı. Komisyonu esnafa yansıtarak esnafımız kazansın anlayışında olduk. Biz indirimli olarak bunu yapıyoruz.


Durakların revizyonunu gerçekleştirdik

Durakların revizyonunu yaptık. Şehrimize yakışır taksi durakları yaptık. Fatih, Pelitli, Çatak gibi.. Diğer duraklarda da revizyon yaptık.


Üyelerimizin çocuklarına karşılıksız burs verdik

Ayrıca üyelerimizin başarılı çocuklarına karşılıksız burs vereceğimiz sözümüz vardı. Bunu da hayata geçirdik. Burada birçok esnafa karşılıksız burs verdik.


Odamızı federasyonda (TESK) temsil ettik

Yine söz verdiklerimizden bir tanesi federasyonda iyi bir şekilde temsil edilmekti. Federasyonda seçim oldu divan başkanlığı yardımcılığını yaparak binlerce şoförler odasının yanında Trabzon’u kürsüde temsil ettik. Ayrıca Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetiminde yer aldık. Trabzon’u temsil ettik.


Binlerce kumanya yardımı yaptık

Pandemiden ötürü yemek veremedik ama kumanya dağıttık. Şoför esnafımıza binlerce kumanya dağıttık. Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinden de destek aldık. Kendilerine teşekkür ediyorum.


Ücretsiz avukatlık-danışmanlık hizmeti veriyoruz

Yine projelerimizden bir tanesi ücretsiz avukatlık danışmanlık hizmetiydi. Şu anda iki tane avukatla anlaşma yaptık, üyelerimizle ücretsiz danışmanlık hizmeti alıyorlar.


Paran yoksa evrak yok, oy vermediysen hizmet yok anlayışına son verdik

“Bizim 21. projemiz çok önemliydi. Bunu özellikle vurgulamak isterim. ‘Paran yoksa evrak yok, oy vermediysen hizmet yok’ anlayışına son vereceğiz dedik ve buna bir son verdik. Yıllardan beri buraya gelen üyeler 500 lira aidat borcu borsa 499 lira aidat borcunu verse dahi buradan hizmet alamıyordu. Ama şimdi parası olmayabilir esnafımızın. Burası esnafın malıdır. Burası şoför esnafına engel olunacak bir yer değildir. Ama ne yazık ki bu zamana kadar birçok insan işini göremeden çekti gitti.


Üyelerimizi odayla barışık hale getirdik

Birçok insan ben göreve geldikten sonra 3 sene üzerine geldim, 5 sene üzerine geldim hatta 10 sene odaya dedi. Daha önce esnaftan kopuk bir anlayış söz konusuydu. Hiç kimseye oy vermedin sana hizmet yok demedik. Herkese eşit ve adil bir şekilde hizmet ettik. Esnafın buna ihtiyacı vardı. Zor şartlarda bu projeleri hayata geçirdik.


Devraldığımız borçları ödemeyi sürdürüyoruz

Geçmiş yönetimin bana bıraktığı borçları hala ödemeye devam ediyoruz. Yaklaşık 500 bin lira borç vardı. 270 bin liralık borcun son taksidini ödeyerek bitirdim.  


Şoför esnafının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz

Biz geldiğimiz zaman Pazar Günüseçim oldu. Pazartesi ve Salı iki günlük aradan sonra Çarşamba Günü bazbatayı alarak odaya geldik ki Pazartesi ve Salı Günkü para da yok. Şu odanın gelirleriyle ilgili tutanak tuttuk savcılığa suç duyurusunda bulunduk. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve Asliye Hukuk Mahkemesinde süre giden davalar var. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Şoför esnafının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.


Dönüşüm sürecinde sıfır araç şartını 5 yaşına çektik

Bundan sonra söz vermeden yaptığımız işler de var. Mesela araç dönüyşüm sürecinde sıfır model olması yönünde görüş vardı bunu 5 e çektik. 40 tane dolmuşu şehir içinden 80 taksiye çevirerek şehrin taksi ihtiyacını karşıladık. Hem dolmuş esnafı rahatladı hem de taksici esnafımıza imkan tanımış olduk. Çünkü baştan beri duraklardan araç eksilmeden gelir seviyesinin arttırılması mümkün değil dedik. İhale yapılacaktı ihaleyi önledik.


Dönüşümde iki koltuğun bedelsiz esnafımıza verilmesini sağladık

Araç dönüşümünde iki tane koltuğu esnafımızın hizmetine verdik. Normalde Ortahisar ilçesi hariç 10 bin lira bedelle koltuk arttırımı yapılıyor ama Ortahisarda yapılmıyor. Başkanımıza teşekkür ediyorum.


Tahsis belgeleri artık 2 saatte çıkarılıyor

Tahsis belgesi çıkarmak için benden önce 6 ay bekleniyordu. Bugün bir günde hatta 2 saatte çıkarabilir duruma geldik. Birinci dereceden yakınlarına devirlerde yüzde 90 indirim uygulama imkanı sağladık.


Whats App şikayet hattını uygulamaya soktuk

Özel Belde Sürücü kursumuz var Çağlayan’da. B sınıfı ehliyet veriyoruz. Oranın revizyonuyla ilgili binalar yaptırdık. Ayrıca whatsapp şikayet hattı kurduk. Vatandaşların önerilerini BİMER’e önleyip direkt bizimle temasa geçmesini sağladık. Zaman zaman da teşekkür mesajları da alıyoruz.

Promosyonlar dağıttık. 10 bin tane Bez maske, on binlerce kolonya dağıttık. Kursumuza simülatörler aldık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.


Petrol istasyonu kurma sözümü hayata geçireceğiz

Söz verdiğimiz projelerden biri petrol istasyonuydu. Ama onu kısa vadede anlaşma sağlayacağız, belediyeden yer alıp bir istasyon kurma idealimiz var. İlerleyen zamanlarda olabilecek bir durumdur. Söz verdiğimiz projelerden bir çoğunu bu zor şartlar altında hayata geçirdik.


Proje yapmadı diyenlere bunları cevap olarak veriyorum

“Bana bir tane projesini hayata geçirmedi’ ithamında bulunan kişiye bunları cevap olarak veriyorum. Şoför esnafı yıllardır hizmet noktasında yeterli hizmeti alamadı. Odanın parasının çarçur edilmeden şoför esnafına kazandırılması noktasında elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da adayım. Hizmetlerimize devam etme amacındayız. Pandemiden ötürü esnafımızla maalesef pek bir araya gelemedik. Ama bundan sonra toplantılar yapacağız, bir araya geleceğiz. Herkese her şeyi teker teker anlatacağız. Ben çalışmaktan, koşuşturmaktan imtina eden bir insan değilim. Kolay kolay da yorulmam. Üyelerimize giderek yaptıklarımızı, projelerimizi anlatacağım. Esnafımızın da gerekeni yapacağına inanıyorum.” dedi.






Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku