Güncel:
Trabzon Caddesi'nde bulunan birçok bina yerle bir oldu
 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Trabzon Caddesi’nde bulunan birçok bina yerle bir oldu.

Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde deprem: 10 kenti vurdu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. En büyüğü 6.6 olmak üzere 66 artçı deprem meydan geldi.

10 kentte 2 bin 818 binanın yıkıldığı depremde toplam 912 kişi yaşamını yitirdi,  5 bin 385 kişi yaralandı.

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası Trabzon’da kan bağışı çağrısı yapıldı.

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 şiddetinde yaşanan depremin 10 ilimizde yıkıcı etkileri olmakla birlikte, bölgemizde de hissedildi. Tüm ülkeyi yasa boğan depremde ilk belirlemelere göre 284 vatandaşımız hayatını kaybederken, 2 bin 333 yaralı tedavi altına alındı. Göçük altında kalanların kurtarma işlemleri ise büyük bir titizlikle devam ediyor.

 

ZORLUOĞLU MARAŞ’TA DEPREM YÖNETİMİNE DESTEK VERECEK

Depremin hemen ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 4. seviye uluslararası alarm verilirken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kahramanmaraş’ta deprem yönetimine destek vermek üzere sabah saatlerinde yola çıktı. Büyükşehir Belediyesinde teyakkuz ilan eden Başkan Zorluoğlu’nun talimatıyla İtfaiye Daire Başkalığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye sevk edildi.

 

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli, bölgede meydana gelen kan ihtiyacı için sabahın erken saatlerinde 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı, Akçaabat ilçesi Atatürk Parkı, Vakfıkebir ilçesi merkez Yeni Camii önünde bulunan Kızılay araçlarında kan bağışında bulundular.

 

YARDIMLAR HAMAMİZADE’DE KABUL EDİLİYOR

Depremzedelere destek vermek isteyen Trabzonlular için Ortahisar’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde ve ilçelerde Kaymakamlıklar tarafından Afet Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu. Afet bölgelerinde ilk olarak ihtiyaç duyulan tüplü ısıtıcı, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen ve temizlik malzemeleri, kullanılmamış iç ve dış giyim, kuru gıda gibi ihtiyaç malzemeleri belirtilen Afet Koordinasyon Merkezlerinde toplanarak ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edilecektir.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

TTSO heyetinden Araklı Belediye Başkanı Çebi'ye...

Haberi Oku