Güncel:
Trabzon'un asayiş raporu – Son bir haftada neler oldu?
 Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü son bir haftada yaptığı denetim ve kontrollerde 25 bin kişiyi sorguladı.

12 – 18.08.2019 tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerle ilgili yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi.

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 3 şahıs yakalanmış, 1 şahıs çıkarılmış olduğu adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.    

Samsun ilinde yürütülen iki ayrı dosya kapsamında hakkında yakalama kararı olan 2 şahıs yapılan operasyon ile gözaltına alınmış; 1 şahıs SEGBİS bağlantısı ile çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 1 şahıs ise Samsun İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiştir.

İlimiz genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde; Toplam 25 Bin 282 şahsın sorgulaması yapılmış, 849 Yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 3 Adet Ruhsatsız Tabanca, 3 Adet Kurusıkı Tabanca, 1 Adet Av Tüfeği, 5 Adet Fişek, 1 Adet Delici Kesici Alet, 94,13 gr Eroin, 1 Adet Ecstasy Hap ele geçirilmiştir.

Ayrıca; Fuhuşla mücadele kapsamında, 1 yabancı uyruklu bayan terke davet edilmiş, 41 bayan hakkında Kabahatler Kanunundan işlem yapılmıştır. Meydana gelen Oto Hırsızlığı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde 1 şüpheli şahıs yakalanmış ve 1 Otomobil ele geçirilerek sahibine teslim edilmiştir. Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda 26 şahıs yakalanmıştır. Kayıp olduğu bildirilen 2 şahıs bulunmuştur. 1 şahsa Sarhoşluktan ve 2 şahsa diğer konularla ilgili olarak Kabahatler kanunundan işlem yapılmıştır. Kasten Yaralama, Taksirle Yaralama, Tehdit, Hakaret, Kayıp Eşya, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, İntihara Teşebbüs, Mala Zarar Verme, Cinsel Saldırı, Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurma suçları başta olmak üzere (16) olay aydınlatılmış ve (223) şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Farklı gün ve saatlerde parklar 233 kez kontrol edilirken, 462 işyeri kontrol edilmiştir.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise; Toplam 9 bin 590 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 2 bin 495 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 664 bin 297 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 19 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 3 bin 689 araç kontrol edilmiş, 37 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 58 araç kontrol edilmiş, 32 araç sürücüsüne, Yolcu taşıyan araç denetiminde 546 araç kontrol edilmiş, 298 araç sürücüsüne, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 923 araç kontrol edilmiş, 50 araç sürücüsüne, Alkol denetimlerinde 972 araç kontrol edilmiş 13 araç sürücüsüne, Radarlı hız denetiminde ise 588 araç/sürücüye işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 35 araç trafikten men edilmiştir.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDEN...

Haberi Oku