Güncel:
Ümit Özdağ: 'Tarikat ve Cemaatlerin İşi mi Çocukları Korumak!”
 

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Trabzon’da gündemi belirleyecek önemli açıklamalarda bulundu.

 

Trabzon'da açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mülteci ve turist konularına da değindi. 

 

 

Turiste Karşı Değiliz

Turizm açısından Türkiye'ye gelen turistlere karşı olmadığını söyleyen Özdağ açıklamasında, "Biz ülkemize gelen Arap veya başka bir ülkeden turiste karşı değiliz. Hatta benim 2015’de Gaziantep’te MHP adayı olarak girdiğim seçimde kullandığım slogan şuydu: 500 bin sığınmacı gitsin, 500 bin turist gelsin. Biz hepsini turist olarak görmek isteriz. Ülkemize gelsinler, para harcasınlar, doğal güzelliklerini, yemeklerini, zenginliklerini görsünler ve vatanlarına dönsünler. Ülkemizde öğretmen, öğrenci olarak çalışmak isteyen, Türk okullarından mezun olup kendi ülkelerinin kalkınmasına katkı verecek öğrencilerin de gelmesine karşı değiliz. Ülkemizin sığınmacı ve kaçak cenneti olmasına karşıyız" dedi.

 

Mülteci konusuyla gündeme gelen Ümit Özdağ, ülkemizin sığınmacı cenneti olmasına tepki gösterdi. Özdağ açıklamasında, "Biz ülkemizin sığınmacı cenneti olmasına karşıyız. Milyonlarca sığınmacıya bakan bir ülkenin kalkınması mümkün değildir. Parayla vatandaşlık alanları iptal edeceğiz. Arazi satışını durduracağız. Karşılıklı şartlara bağlayıp yeni hukuki düzenlemeler yapılmasını sağlayacağız. Turiste karşı değiliz. Ülkemize döviz girişine karşı değiliz." dedi.

Şeyh Said üzerinden Cumhuriyet Halk Partisini eleştiren Özdağ, "Atatürk'ten taviz verenlerle yan yana gelemeyiz" dedi.

Açıklamasına devam eden Özdağ, " CHP artık Atatürk'ün Partisi değildir. Şeyh Said'e vatan haini diyemeyen bir kişi Cumhuriyetin başlangıç döneminde İngiliz güçleri ile işbirliği yapan bir adamın yine onun yolundan giden akrabalarının derdini düşünüyor da şehit olan askerlerin devlet memurlarının ailelerinin onur ve haysiyetini düşünmüyor. Biz Atatürk'ten taviz vermeyen bir partiyiz. Atatürk'ten taviz verenlerle yan yana gelmeyiz." ifadelerini kullandı.

 

Yerel Seçimler öncesi ittifak açıklamasında bulunan Özdağ, "81 ilin bütün ilçelerinde ama 79 ilde kendi adaylarımızı çıkartarak seçimlere girmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kars ve Iğdır'da ilçelerde aday çıkartacağız. Burada HDP karşısında güçlü olan, potansiyel adayı destekleyeceğiz. Fakat bu aday, AK Parti'nin adayı olur,  

CHP'nin adayı olur, İYİ Parti'nin adayı olur, partilerine bakmayacağız.

Kazanma ihtimallerine bakacağız. Çünkü bir daha bu şehirlerde HDP'nin seçim almamasını istiyoruz ve bunun için de destek vereceğiz. Güçlü olan adaya aktif şekilde destek vereceğiz. Bunu milli bir mesele olarak görüyoruz ve öyle değerlendiriyoruz" dedi. 

 

Diyarbakır’da bulvara Şeyh Said isminin verilmesi üzerine harekete geçen Ümit Özdağ kararın durdurulması için dava açacağını söyledi. Özdağ, “Diyarbakır’da 12 km’lik bir bulvara kayyum vali tarafından vatan haini Şeyh Said’in isminin verileceği duyuruldu. Bu konuda yürütmenin durdurulmasını talep edeceğim. Bu konuyu 

 Türkiye’nin gündeminden çıkana kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Tarikat ve Cemaatlerin İşi Mi Çocukları Korumak

Milli Eğitim Bakanı’nın tarikat ve cemaatler için gerçekleştirdiği açıklama üzerine değerlendirmede bulunan Özdağ, “sizler devlet bilincinin on binde birine bile sahip değilsiniz. Osmanlı 600 sene tarikat ve cemaatlerin devlet işine müdahale etmesine izin vermedi. Devlet ciddiyet ister. Bütün kariyeri hak etmediği şekilde ilerlemiş ve bunu tarikat ve cemaatler sayesinde sağlamıştır. Bugün de  Türk çocuklarını ne idiği belirsiz tarikat ve cemaatlere bırakmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Ümit Özdağ: Ülkenin gerçekten bir fetret devrinden geçtiğini ve iktidarın, saray rejiminin yaptığı hatalardan inatla ders almadığını görüyoruz. Bu konuda iki yeni ve çok çarpıcı örneği hayretle izliyoruz. 15 Temmuz darbesinden kısa bir süre sonra 3 Ağustos 2016’da Recep Tayyip Erdoğan ‘bu FETÖ denilen yapının gerçek yüzünü daha önce ortaya dökmediğimiz için pişmanım, devlete ve millete karşı suçluyuz, Allah bizi affetsin, millet bizi affetsin” dedi. Buna rağmen bundan hiç ders almamış olacaklar ki ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini şimdi Milli Eğitim Bakanı tarikat ve cemaatlerle birlikte yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söylüyor. Bunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı değil. Kaldı ki Diyanet İşler Başkanı bile cemaatlerle birlikte yönetemez. Bu bir devlet kurumudur. Milli Eğitim Bakanı da milli eğitimi tarikat ve cemaatlerle birlikte yönetemez. Kendisini haklı çıkarmak, işlediği suçu önlemek için tarikat ve cemaatlerle öğrencilerin dağa çıkmasını engellediğini söylüyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindekiler, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Özdağ, ekonomi ve diğer konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Çelebi, ziyaretinin anısına plaket takdim ettiği Özdağ'a TTSO Özel İpekyolu Müzesindeki tarihi eserlerle ilgili de bilgi verdi.



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Fındık Sektöründe Kümelenme Çalışmalarının...

Haberi Oku