Güncel:
Vakıflardan kiracılara şok: Yüzde 322 zam!
 

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çarşı Mahallesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Taşhan’da kiracı olan esnaf kira zammı şokuna uğradı.

Kiracılarına Yüzde 322 zam uygulayan kurum esnafın tepkisi ile karşılaştı.  Zamlara tepki gösteren kiracılar yargı yoluna başvurmak için hazırlanıyor.

Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetleri sebebiyle son bir yıldır zorlu bir süreç yaşayan esnaf şimdide Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kendisine ait işyerlerine yaptığı yüzde 322 kira zammıyla şok yaşadı. Ev sahiplerine yönelik %25 zam üst sınırının denetiminin yapıldığını ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün fahiş zammının normal sayılmasının kabul edilemez  olduğunu belirten kiracılar yetkililerin bu yanlış uygulamadan acilen dönmesi gerektiğini belirttiler.

Vakıfların Kiracısı Hüseyin Başar, TÜİK'e göre enflasyon yüzde 70, Cumhurbaşkanı’na göre kira zammı yüzde 25’i geçemeyecek. Peki neyi baz alarak Vakıflar yüzde 322 kiralara zam yaptılar. Amaçları esnafa işyerlerini kapattırmak mı? Amaçlarına ulaştılar bazı esnaf arkadaşlarımız dükkanını boşaltma hazırlığına başladılar. Bu nasıl bir rezalet, bu nasıl bir devlet anlayışı Ak Partili Milletvekillerine ulaştık sonuç alamadık. Cimer’e dilekçe yazdık Vakıfları haklı buldular. Sağolsun Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yardım çığlığımızı duyarak koşup yanımıza geldiler bizlere yardımcı olacaklar sesimizi Tbmm’de duyuracaklar dedi.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün devlete bağlı bir kurum olduğunu ve vakıflara ait işyerlerinin de devlete ait olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yüzde 322 kira zammının kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Bu çatı altında 4 kuşak esnaflık yapan, vergi veren vatandaşlarımız var ilk defa bu şekilde yüksek bir kira zammı ile karşı karşıya kaldılar. Mağdur esnafımızın bu haklı mücadelesinde sonuna kadar kendilerinin yanında olduğumu belirtmek için bir araya geldik. Kira zammının makul bir düzeye çekilmesi için ne gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır dedi.

Haber: Arif AZAK



Arakli Medya
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

BAŞKENT’TE TRABZON RÜZGARI

Haberi Oku