Haberleri Tümü

Tecavüzcüsünü öldüren çocuğa 11 yıl 8 ay hapis

kendisine 8 yıldır cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü 54 yaşındaki Cemil Bozkurt’u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 18 yaşındaki B.Ç.’nin yargılanması tamamlandı. B.Ç. Son sözünde mahkeme heyetine, "Hepinizin çocukları, kardeşleri var. Beni de çocuğunuz olarak görün. Onların başına böyle bir olay gelse ne karar verecektiniz? Bana da o kararı verin. Ben bu cezaya razıyım" dedi. Mahkeme heyeti önce ömürboyu hapis verdiği B.Ç.’nin cezasını indirim yaparak 11 yıl 8 aya düşürdü.

 Selahattin BUDAKOĞLU / BURSA, (DHA)

BURSA’da, kendisine 8 yıldır cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü 54 yaşındaki Cemil Bozkurt’u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 18 yaşındaki B.Ç.’nin yargılanması tamamlandı. B.Ç. Son sözünde mahkeme heyetine, "Hepinizin çocukları, kardeşleri var. Beni de çocuğunuz olarak görün. Onların başına böyle bir olay gelse ne karar verecektiniz? Bana da o kararı verin. Ben bu cezaya razıyım" dedi. Mahkeme heyeti önce ömürboyu hapis verdiği B.Ç.’nin cezasını indirim yaparak 11 yıl 8 aya düşürdü.

Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaşpaşa Mahallesi’nde geçen ocak ayında meydana gelen olayda, bir fırında şoförlük yapan Cemil Bozkurt, verdiği lahmacun siparişlerini getiren arkadaşının oğlu B.Ç. tarafından karnından bıçaklandı. Bağrışma seslerini duyan komşularının haber vermesi sonucu gelen 112 Acil Servis ekiplerinin hastaneye kaldırmak istediği yalnız yaşayan Bozkurt yolda yaşamını yitirirken, kaçan B.Ç. ise polis merkezine giderek teslim oldu. Mahkemeye çıkartılan B.Ç. tutuklandı.

’8 YILDIR TECAVÜZ EDİYORDU’

Yürütülen soruşturmanın ardından B.Ç. hakkında, Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıktığında maktul Cemil Bozkurt’un 8 yıldır kendisini tehdit ederek zorla cinsel ilişkiye girdiğini, olay günü de yine ilişkiye zorladığı için cinayeti işlemek zorunda kaldığını anlatan tutuklu sanık B.Ç. son sözünde, "Hepinizin çocukları, kardeşleri var. Beni bir çocuğunuz, kardeşiniz veya yakınınız olarak görün. Onların başına böyle bir olay gelse ne karar verecektiniz. Bana da o kararı verin. Ben buna razıyım. Adalete güveniyorum" dedi.

’11 YIL 8 AY HAPİS’

Kısa bir aranın ardından kararını veren mahkeme tutuklu sanık B.Ç.’yi önce ’Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçun ölenden kaynaklanan haksız fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında işlendiği kabul edildiğinden ceza 14 yıla indirildi. Mahkeme heyeti son olarak sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurup cezayı 11 yıl 8 aya düşürdü.

Sanık Avukatı Nalan Soysal ise müvekkili hakkında meşru müdafaa hükümlerinin oluştuğunu söyleyerek, "Yargılama henüz bitmiş değildir. Mahkemenin bu kararını Yargıtay’da temyiz edeceğiz" dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları