Dünya Haberleri Tümü

Trabzon'da Protesto Edildi

Afganistan'da terör örgütleri tarafından yapılan vahşet, Trabzon'da protesto edildi.

 Afganistan'da terör örgütleri tarafından yapılan vahşet, Trabzon'da protesto edildi.

Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde Atatürk Alanı Meydan Parkında toplanan Afgan asıllı sığınmacılar ve öğrencilerden oluşan 20 kişilik grup, ülkelerindeki şiddetin son bulması için Türkçe ve Afganca bildiri okudu.

Türkçe metni okuyan Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Gül, "Afganistan halkının ortak beklentisi savaşların bitmesi ve normal yaşamın devam etmesiydi. Ancak 13 yıl sonra ve uluslararası tüm deteklere rağmen yaşamak için birinci ihtiyaç olan can güvenliği daha temin edilemedi, terör örgütleri daha da güçlendi. Teröristler farklı eylemler yaparak Afganistan halkının korkulu rüyası haline gelmiştir. Taliban, El-Kaide gibi terör örgütleri Afganistan'da at koştururken merkezihükümet ve kolluk güçleri adeta izlemekle yetiniyorlar" dedi. Muhammet Gül, açıklamanın son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunan, kayıtlı sığınmacıların dosyalarının incelenmesinin hızlandırılmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin, Afganların dosyalarını incelerken ve geri dönüş kararı alırken, Afganistan'ın genel durumunu da göz önünde bulundurmalarını temenni ediyoruz." - Trabzon

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları