Ekonomi Haberleri Tümü

Emanet fındık ayağa kurşun sıkmak gibidir

FINDIK üreticisinin bütün uyarılara rağmen elindeki fındığı çıkarmakta aceleci davranması fındık fiyatlarının gerilemeye devam etmesine neden olurken FKB Başkanı Lütfü Bayraktar üreticiye tekrar uyarıda bulundu.

 FINDIK üreticisinin bütün uyarılara rağmen elindeki fındığı çıkarmakta aceleci davranması fındık fiyatlarının gerilemeye devam etmesine neden olurken FKB Başkanı Lütfü Bayraktar üreticiye tekrar uyarıda bulundu. Trabzon’da dün itibariyle fındık fiyatının 6.05 TL’yi, Giresun’da ise 6,26 görmesi tedirginlik yaratırken FKB Başkanı Lütfü Bayraktar üreticinin fındığı tüccara emanet vermesinin kendi bacağına kurşun sıkması anlamına geleceğini söyledi. FKB FINDIK ALIRKEN TÜCCARA EMANET FINDIK VERİLMEMELİ

FKB Başkanı Bayraktar, “Fiskobirlik fındık alırken üreticinin fındığı tüccara emanet vermesi kendi bacağına kurşun sıkması gibi bir şeydir. Dolayısıyla üretici fındığı tüccara vermesin. Bunu söylemek lazım. Olumsuz etkiliyor. Zira bu durumda sanayici tüccar ele geçirdiği fındığı bağlamış oluyor. Bu durumda üretici elindeki fındığa niye bir daha fiyat versin. Talebi günlük ihtiyacını karşılıyorsa tüccar fiyatı neden yükseltsin?” şeklinde konuştu. Bayraktar, “Fındık fiyatının yükselmesinde düşmesinde birinci etken üreticinin fındığını hem de Fiskobirlik yüksek fiyattan fındık alırken tüccara indirmesi ve tüccara emanete vermesidir. O zaman FKB’nin piyasaya girip fındık alması anlamsızlaşıyor. Fındık almamızın bir anlamı olması için üreticinin de FKB’yi tercih etmesi lazım. Emanet meselesinin FKB aracılığıyla çözülmesi lazım” dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları