Ekonomi Haberleri Tümü

Salmankaş Tüneli'nde Işığa 5 Gün Kaldı

Bayburt-Araklı yolunun 30.km'sinde Salmankaş Yaylası'nda yapımı devam eden 4 bin 44 metrelik tünelde ışığın görünmesine 5 gün kaldı.

 Bayburt-Araklı yolunun 30. km'sinde Salmankaş Yaylası'nda yapımı devam eden 4 bin 44 metrelik tünelde ışığın görünmesine 5 gün kaldı. Tünelin 2014 yılının baharında bitirileceği belirtildi.

Bareti takarak tünel çalışmalarını yerinde inceleyen Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, gazetecilere tünel hakkında bilgi verdi. Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil ve Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi'nin de eşlik ettiği Vali Ünlüer, "Bayburt için gerçekten önemli bir gün. 30- 40 kırk yıldır hayali kurulan proje gerçekleşmek üzere. Biz burada bulunmaktan gurur duyduk. İnşallah Bayburtumuza, Trabzonumuza, ülkemize faydalı olur. Hükümetimizin burası ile ilgili ikinci bir tüp geçit daha açma projesi var. O da gerçekleşirse ErzurumBayburt,Trabzon yolu çok daha kullanılabilir, çok daha çabuk ulaşılabilir olacak. Zigana'nın olmadığı, Soğanlı Geçidi'nin olmadığı dağı tünellerden geçerek varabiliriz. İnşallah Rabb'im nasip eder bu günleri de görürüz." dedi.

Tünel, Bayburt-Trabzon yolunu 104 kilometreye indirecek, bu iller arasında 2,5 ile 3 saat süren karayolu yolculuğu 1,5 saate düşecek. Karadeniz Sahil Yolu'nu veKaradeniz limanlarını Doğu Anadolu Bölgesi ve doğudaki sınır kapılarına bağlayacak yol sayesinde yayla ve kış sporları ile turizm potansiyeli yüksek olan bölgede güvenli, kaliteli ve kesintisiz ulaşım hizmeti sağlanacak. Böylece bölgenin sosyal ve ekonomik hayatı da canlanacak.

Vali Ünlüer'e çalışmalar hakkında bilgi vere Asyol Yapı Sanayi Ticaret AŞ Proje Müdürü Erdem Bulut, kontrolü yapılan patlatmalar neticesinde 5 güne kadar kalan 75 metrelik kısım açılarak kazı işleminin bitmiş olacağını belirtti.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları