Ekonomi Haberleri Tümü

Türk fındığına yasak isteyen ülke!

Dünya fındık üretiminde önemli bir konumu sahip olan İspanyollar, Türk fındığının zararlı toksin maddeler içerdiğini ileri sürerek Avrupa Birliği'ne ihracatının derhal yasaklanmasını istedi.

 İspanya Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği'ne yapılan fındık  ihracatının  yüzde 90'ının Türkiye üzerinden gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek bu fındıklarda insan sağlığına zararlı aflatoksin maddesine rastlandığını ve  alımların  durdurulması istendi.

Avrupa Komisyonu'nun Türk fındığı  ihracatına  karşı yeni ve sert  düzenlemeler  getirdiği de hatırlatılan açıklamada bu uygulamanın  acilen   hayata  geçirilmesi talep edildi.

Açıklamada ayrıca, fındık  alımlarında  Avrupa Birliği'nin üye olmayan ülkelerden istediği sıkı şartların aynısının Türkiye'ye de uygulanması çağrısı yapıldı.

İspanya Fındık  İhracatçılar  Birliği Genel Sekreteri Pekka Posenen ise, Avrupa komisyonunun birlik üyesi ülkelerden istediği normların aynısını Türkiye'den istemediğini iddia ederek bu çifte standardı bitireceklerini söyledi. 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları