Güncel Haberleri Tümü

ADEM KAHRAMAN: “KADINA ŞİDDET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TSGİAD) Başkanı Adem Kahraman, kadına yönelik şiddetle mücadelede her zaman kadınların yanında olduğunu belirterek, son zamanlarda tartışmalara neden olan “haksız tahrik” konusunun yeniden incelenmesi gerektiğini açıkladı.

 

Başkan Kahraman; “Her geçen gün artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri bizim de kırmızı çizgimizdir. Kadınlar yaşamlarının her alanında hak ihlallerine maruz kalmakta ve yaşam hakları da ellerinden alınmaktadır. Artmakta olan şiddet haberlerinin ardından, faillerin haksız tahrik indirimi alması tartışılması gereken başka bir konudur ve bu durum toplum vicdanını ağır bir şekilde etkilemektedir. Haksız tahrikin uygulanması konusunda yaşanan tartışmalar, son olarak Pınar Gültekin mahkemesinin kararıyla Türkiye’nin gündeminde çok yoğun yer aldı. Failin gereken cezası alması, toplumda kamuoyu oluşturdu.” İfadelerini dile getirdi.

 

“ADALET DUYGUSU SARSILDI”

“Türkiye’de kadına yönelik şiddet suçlarına karşı ayrı bir düzenleme yapılması ihtiyacı ortadır. Son dönemde adalet duygusunu sarsan kararlar karşısında siyasete büyük sorumluluklar düşüyor. Bununla birlikte Türkiye’de kadına yönelik şiddet suçlarına karşı Önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması adına çalışmalar yapılmalıdır. Topluma, adalet duygusunun varlığı tekrardan hissettirilmelidir.” dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları