Güncel Haberleri Tümü

Ankara'ya "Mağmat Projesi" çıkarması!

Trabzon’un önemli projelerinden biri olan “Mağmat Boğazı Turizm Rekreasyon Projesi” için yatırımcı arama çalışmaları hızlandı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek projeye yatırımcı bulmak için temaslarını yoğunlaştırdı.


İHALEYE HAZIR HÂLDE

Projeyi Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisine götürdüklerini açıklayan Başkan Genç “Mağmat Projesi’ni bütün yönleriyle ihaleye çıkmaya hazır hâle getirdik. Mağmat uluslararası ölçekte bir turizm alanı olacak. Trabzon’daki artan turistin şehirde kalma oranını arttırmak ve ziyaret çeşitliliğini kazandırmamız gerekiyor.” dedi.

500 KİŞİLİK İSTİHDAM

600 dönümlük araziye yapılacak projede çok fonksiyonlu rekreasyon alanları, dinlenme tesisleri, serbest kamp ve piknik yerleri, spor köyü gibi birçok etkinliğin proje kapsamında ele alınması öngörülüyor. Ayrıca istihdama yönelik olarak da öngörülen proje sonunda 500 kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor. Genç, Ankara ziyaretlerinde İçişleri Bakanı Soylu’yu da ziyaret ederek proje için yatırımcı arayışına destek istedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları