Güncel Haberleri Tümü

Araklı Halkı fındıktan dertli...

Araklı’da fındık üreticileri bölgenin diğer yerlerindeki üreticiler gibi piyasada işlem gören  fındık fiyatından hiç memnun değil bu konuda sıkıntılarını anlatan üreticiler fiyatın en az 15 Tl olması gerektiğini belirterek bazı üreticilerin fındık ağaçlarını sökerek alternatif ürün dikme arayışına girdiğini belirttiler. 
7 tl civarında fındığın alındığını belirten üreticiler fındığımızı satmayı düşünmüyoruz yiyeceğiz. 7 Tl’den fındığı verdiğimizde tarlaya attığımız gübre, vurduğumuz çapa, motorla yapılan temizlik vs. bunları kimden alacağız yetkililer mutlaka fındık fiyatına çözüm üretmeli ve köylerden büyük kentlere göçü önlemeliler. Bu yanlış politikalar tarım ve hayvancılığı bitirip köylüyü üretici’den tüketici konumuna getirmiştir. İnsanları büyükşehirlere toplayarak sorunların daha da büyümesine neden oluyorlar. Bu göçü tersine çevirip insanların doğduğu topraklarda mutlu ve huzurlu yaşayıp gelir düzeyini artırıcı uygulamaları  acilen hayata geçirmelidir görüşünü paylaştılar. 
Ali Bacıoğlu isimli vatandaş ise fındık fiyatına tepkisini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Araklı ziyaretinde pankart ile dile getirmek istediğini fakat pankartı yetkililerin astırmadığını belirtti.
Araklı halkı ayrıca yerel yönetim ve merkezi hükümetin Araklı'da yapması gereken yatırımlar ve eksik hizmetler konusunada dikkat çektiler.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları