Güncel Haberleri Tümü

Araklı'da Aşçılık Kursuna Katılanlara Sertifikaları Verildi

Araklı Halk Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen aşçılık kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

 Araklı Halk Eğitim Müdürlüğü binasındaki törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ile eşi Tuba Tezcan, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. 

Sema Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak, "Eğitim aileden başlar, ailenin temel taşı da kadındır yani annedir. Bu tür kurslar aracılığı ile kendimizi geliştirmeliyiz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatma anlamında bilgilerimizi arttıracağız. Böylece önce evimizdekilere, sonra da çevredekilere ışık saçacağız" diye konuştu. 

Trabzon'un geleneksel mutfak kültürünün öne çıkarılması ve bu yönde yapılacak çalışmaların desteklenmesi gerektiğini de ifade eden Kızılcık, şunları kaydetti: 

 "Biz daha çok Trabzon yöresine özgü yemekler üzerinde durmalıyız. Günümüzde artık yapılmayan, neredeyse unutulan yemekleri anlatmaya çalışalım. Hatta bunu tüm köylere de yayalım. Son yıllarda, artık her yerde kolay hazırlanan, pratik yemekler tercih ediliyor. Yöresel yemekler yavaş yavaş unutulmaktadır. Mesela bazlama, ocak ekmeği, tava pidesi, yarma lapası, lamesli pideler, mısır ekmeğinden yapılan zumur, sade, yumurtalı ve şekerli koloflar, sütten elde edilen yiyecekler, kendime çorbası gibi daha pek çok yiyecekleri gün yüzüne çıkararak Trabzon'un geleneksel mutfak kültürünü oluşturmalıyız.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları