Güncel Haberleri Tümü

Araklı'da Yaşanan Elektrik Kesintileri

Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ."Yapım çalışması son safhaya yaklaşan trafo binası, temmuz ayı itibarıyla devreye alınacaktır".

 Araklı ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerinin, yapım çalışması son safhaya yaklaşan trafo binasının temmuz ayında devreye alınmasıyla çözüleceği bildirildi.

Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, şirket olarak Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de hizmet verdikleri belirtildi.

Hizmet bölgeleri içerisinde gelen talep, öneri ve şikayetlerin değerlendirilerek yatırım programları ve bakım-onarım çalışmalarının şekillendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bu kapsamda Araklı ilçemizde elektrik kesintilerini minimize etmek için yeni yapılan projelendirme çalışması ile farklı 3 noktadan Araklı ilçesinin elektrik temini planlanmış ve yatırım çalışmalarına başlanılmıştır. Son zamanlarda Araklı ilçemizde yaşanan elektrik kesintileri, ilçenin farklı kaynaklardan enerji almasını sağlayacak kilit noktadaki trafo binasının yıkılarak yeniden yapımı esnasında geçici durumdan mecburen kaynaklanmaktadır. Yapım çalışması son safhaya yaklaşan trafo binası, temmuz ayı itibarıyla devreye alınacaktır. Trafo binasının devreye alınması sonrasıAraklı ilçesi, Arsin, Of ilçeleri ve Dağbaşı Vadisi olmak üzere 3 farklı kaynaktan enerji alabilecek duruma gelecek olup herhangi bir noktada oluşabilecek arıza durumunda diğer noktadan beslenerek enerjisiz kalması engellenmiş olacaktır

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları