Güncel Haberleri Tümü

Araklı’ya seslendi

TRABZON Milletvekili Volkan Canalioğlu, Turup’a yapılması planlanan katı atık tesisi konusunda Araklı halkına seslenerek, “Tonyalılar gibi hakkınızı savunun” dedi. Ortak ve demokratik tepki isteyen Canalioğlu, “Biz desteğe hazırız. Yeterki siz hakkınızı arayın” dedi.

 TRABZON Milletvekili Volkan Canalioğlu, Turup’a yapılması planlanan katı atık tesisi konusunda Araklı halkına seslenerek, “Tonyalılar gibi hakkınızı savunun” dedi. Ortak ve demokratik tepki isteyen Canalioğlu, “Biz desteğe hazırız. Yeterki siz hakkınızı arayın” dedi.  

BÖLGESEL bir televizyon programında Turup’a yapılması planlanan Katı Atık Tesisi konuşuldu. Program sırasında halktan ve siyasilerden bir çok insan canlı telefon bağlantısı ile programa katılarak Turup ile ilgili fikirlerini beyan etti. Programa katılan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Turup’un turizm merkezine dönüştürülmesi gerektiğini ve AK Partili vekillerin icazet alarak seçildiklerinden dolayı sessiz kaldıklarını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü: “TBMM Genel Kurulu’nda vermiş olduğumuz yazılı ve sözlü önergelerle, buranın bir cennet köşesi olduğunu, sahil yakın olduğunu ve insanların tercih ettiği bir alan olduğunu belirttik. Ayrıca buranın çiftlik alanı olması gerektiğini ve buranın korunması gerektiğini de söylüyoruz. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar ile yaptığımız görüşmelerde başka yer bulunması ve turizme açılması gerektiğini belirttik. Ak Parti milletvekilleri, TBMM’de Turup konusunda hiçbir şey yapmadıkları gibi beni tek başıma bırakıyorlar. Onlar kendi iradeleriyle iş yapamazlar. Kendileri icazet almadan konuşmaya çekinirler. Bakın şimdiye kadar TBMM’de bu konuda bir girişimleri var mı? Sadece meclise gelip yemin etmişler. Onlardan umudumuz zaten yok. Turup meselesinde tek başıma mücadele ediyorum.”

TONYALILAR GİBİ HAKLARINI SAVUNSUNLAR
Tonya halkının dik durduğunu ve aynı duruşu Araklılılar’ın da göstermesi gerektiğini belirten Canalioğlu, “Sevgili Araklılı hemşerilerim. Bakın Tonyalılar bu konuda siyasi parti ayrımı yapmadan dik durdular. Muhtarları da dahil AK Parti’ye oy versin vermesin, herkes bir arada, gerek Trabzon’da gerek Tonya’da gerekse Ankara’da seslerini duyurmak için geldiler yasal yollarla gösterilerini yaptılar. Şimdi Araklılar da bir araya gelip bu doğal güzelliğe sahip çıkmalılar. Biz onlara önderlik yaparız. Çünkü onların gücü olmadan biz bir şey yapamayız. Araklılı hemşerilerim imza toplasınlar, platform çerçevesinde yürüyüşler yapsınlar, seslerini duyursunlar. Ankara’ya gelip Bakan’la ve bizle görüşsünler. 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları