Güncel Haberleri Tümü

"Ata tohumlarımıza sahip çıkmak Anadolu'nun bereketine sahip çıkmaktır"

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, gıda güvenliğinin her geçen gün önemini artırdığı dünyada tarımın gelecekteki güç savaşlarında en stratejik konulardan biri olacağını belirterek, "Anadolu topraklarını ata tohumlarımızı kullanarak ekeceğimiz ürünlerle güvenli ve kaliteli gıda deposu yapmak hepimizin önceliği olmalıdır" dedi.

ATA TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Beşikdüzü Belediyesi, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası, Beşikdüzü Ziraat Odası, Trabzon Ata Tohum Takas Derneği ve Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Beşikdüzü 3. Geleneksel Ata Tohum Takas Şenliği düzenlendi. Beşikdüzü Kaymakamı Ferhat Vardar, Belediye Başkanı Ramis Uzun, TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve diğer konukların katıldığı şenlikte, üreticilere birçok ürünün ata tohumu dağıtıldı.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ata tohumla tarımın önemine vurgu yaparak, "Genetiği değiştirilmiş gıdaların etkisini artırdığı günümüzde ata tohumunun önemini hepimizin anlaması gerek. Tarım gelecekteki güç savaşlarında en stratejik sektörlerden biri olacak. Verimli Anadolu topraklarımızı çok iyi değerlendirmeliyiz. Ata Tohumu Takas Şenliği de bu anlamda önemli bir etkinlik. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Ata Tohumu Takas Şenliği'nde küçük paketler halinde hazırlanan ata tohumları seneye aynı oranda ata tohumu üretip getirmek şartıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları