Güncel Haberleri Tümü

Bakan Gül Trabzon'da konuştu: 2019 bir milat...

Trabzon'da Bölge Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Abdülhamit Gül şöyle konuştu;

Özellikle bu tür toplantılar adliyedeki meseleler, teknik ihtiyaçlar, aksaklıkların tespiti adına çok önemli platformlardır. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı reform ile ilgili de çok önemlidir. Reformlar aynı zamanda sahada da uygulanmalıdır. Bu tür toplantılarda ihtiyaç ve eksikleri değerlendirmek adına çok uygun. Reformların hayata geçme adına 2019’un bir milat olduğunu düşünüyorum. 

Milletimizin yargıdan beklentisi adil kararı makul sürede verilmesidir. Yeryüzünü ayakta tutan adalettir. Adalet olmasa yer gök bir araya gelir. Milletin devletin bir birine güveni kalmaz. Adalet kapısına giren herkes kendisine adil davranılacağını bilmesi en büyük arzumuzdur. Adliyeye gelen herkes bana ayrımcılık yapmayacaklar düşüncesini hakim kılmak sorumluluğumuzdur.

İnsanlar herkesten hayal kırıklığına maruz kalabilir. Ancak ömrü boyunca sığınacağı tek kale yargı mercileridir. Bu haklı bir beklentidir. Bu beklentileri en iyisiyle yerine getireceğinize de inanıyorum. 
Kamuoyuna açıklanan yargı reformu çok olumlu karşılandı. Biz bunu hazırlarken herkesi dinleyerek hazırladık. Reform konusunda olumlu görüşlerini söyleyenlerin yanı sıra eleştiriler de çok önemli. Çünkü dışlayıcı bir anlayışta olamayız. Demokrasi ve özgürlükleri daha da güçlendirmek bizim temel görevimizdir.

1.Paket olarak meclise gelen reform özgürlüğü güçlendirici düzenlemeler içermektedir. 
Hukuk istikrarı bir millet için çok önemlidir. Bu nedenle çok önemli bir düzenlemeyle düşünce ve ifade özgürlüğünü daha da güçlendiren bir düzenlemedir.
İnternet Sitelerinin tamamının değil ilgili sayfalarının kapatılması sözkonusu.
Soruşturma evresi için azami tutukluluk süresi getirilmektedir.  Esas tutuklama süresi gibi olması yargıya güveni sarsan bir maddedir. Azami tutukluluk içeren bir düzenleme yer almaktadır.
Mağdur odaklı bir yaklaşım bizim temel yaklaşımlarımızdan biridir. Cinsel saldırıya uğramış kadın, çocuk veya benzer suçlarda , failiyle aynı mahkemede yüzleştirmesine gerek kalmayacak. Uzmanlar eşliğinde kadın veya çocuğun kendisini anlatabileceği bir düzenleme olacak.
Sosyal devlet gereği, davası başka bir ile güvenlik nedeniyle aktarılan kişilerin o ildeki yol konaklama masraflarını karşılaşacağız.
Bir çok konuda alternatif yolların oluşturulduğu bir düzenleme pakette yer alacak. 
Trabzon Meydan’da bir olay meydana geliyor. Oradaki kamerada olayın herşeyi gözüküyor. Aleni şekilde her şey açık. Bu dava 3 yıl da sürse 5 yıl da sürse cezası belli. Şimdi bu dava 3-5 günde sonuca ulaşacak.  Savcılarımıza geniş yetkiler verdik.
Artık vatandaş “Seni mahkemeye vereceğim sürüm sürüm süründüreceğim” demeyecek, “Seni mahkemeye vereceğim hakkımı sonuna kadar alacağım” diyecek. Yargıya güven artacak dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları