Güncel Haberleri Tümü

Başkan Zorluoğlu Santa Grup Yolunda İncelemelerde Bulundu

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Arsin ilçesini ziyaret ederek ‘Santa Grup Yolu’nda gerçekleştirilen asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle muhtarları ile de bir araya gelen Başkan Zorluoğlu’na ilçe sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Zorluoğlu Santa Grup Yolunda İncelemelerde Bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Arsin ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gürcan Başar, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Tolga Şengül ve ilgili daire başkanları da hazır bulundu.
 
MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Başkan Zorluoğlu, ziyaret kapsamında Arsin ilçesi mahalle muhtarları ile bir araya gelerek taleplerini ve sıkıntılarını dinledi. Sorunları yerinde görmeye büyük önem veren Başkan Zorluoğlu, Arsinli vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.   
 
SANTA YOLU ASFALTLANDI
Santa Grup Yolundaki asfalt çalışmalarını inceleyen Başkan Zorluoğlu, “Santa Grup Yolu olarak bildiğimiz Atayurt’tan devam eden yolda, Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir asfaltlama çalışması yaptık. Bugün de çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunduk. Çok güzel bir yol oldu. Yolumuz Gümüşhane sınırına kadar gelmiş oldu. Önemli bir sorun kalmadığını memnuniyetle gördük” İfadelerini kullandı.  
 
CAZİP HALE GETİRMEK İSTİYORUZ
Santa Harabeleri’ni de ziyaret eden Başkan Zorluoğlu “Burası Trabzon’la çok yakın bir ilişkisi içerisinde olan eski bir yerleşim yeri. Tarihi, turistik ve kültürel anlamda kıymetli bir alan. Sit alanı olarak ilan edilmiş. Kültür Bakanlığımızla, Gümüşhane Valiliğimizle ve Büyükşehir Belediyesi olarak Arsin Belediyemizle birlikte bu alanı daha cazip hale getirmek ve daha fazla turisti misafir etmek istiyoruz. Bunun için en başta yol lazımdı. Bununla ilgili büyük bir mesafe kat ettik. Karayolları kendi bölgesinde çalıştı, biz de Büyükşehir olarak devamını yaptık. Gümüşhane İl Özel İdaresi de kısmen betonlama yaptı. Altyapısı tamamlandıktan sonra Kültür Bakanlığımızla daha büyük projeler üzerinde çalışıyoruz. Bir master plan var taraflar olarak biz de elimizden gelen her türlü desteği buraya vereceğiz” dedi.
 
YENİ TURİZM DESTİNASYONLARI OLUŞTURMALIYIZ  
Trabzon’da yeni turizm destinasyonları oluşturmak istediklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Şehrimize gelen yabancı ve yerli misafirlerimizin elbette Sümela’ya, Uzungöl’e ve yaylalara gitmelerini arzu ediyoruz. İlave olarak yeni bir takım destinasyonlar oluşturmak istiyoruz. Santa bu anlamda çok önemli bir nokta. Bu bölgeyi hem tanıtımı, hem altyapısı hem de üstyapısıyla daha cazip hale getirerek, önümüzdeki yıllarda buraya daha fazla turistin gelmesine olanak sağlayacak adımları atmış olacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları