Güncel Haberleri Tümü

Bölgemize önemli yatırım...

TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sürmene’ye kurulması planlanan 9.Lojistik Deniz Üssünü onayladı. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Kaymakam Mehmet Alper Çığ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ı ziyaret ederek ilçeye kurulacak olan Lojistik Deniz Üssü için teşekkür etti. Çamburnu Limanı'ndaki 60 dönüm arazi üzerine inşa edilecek üste, 400 asker ile 200 sivil memur görev yapacak.

Gölcük, Aksaz, Foça, Ereğli, Mersin, İskenderun, Çanakkale ve İstanbul'un ardından Türkiye'nin 9. Lojistik Deniz Üssü Sürmene’ye kuruluyor. TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sürmene’ye kurulması planlanan 9.Lojistik Deniz Üssünü onayladı.

Ankara'ya Giderek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Oramiral Adnan Özbal'ı ziyaret eden Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çiğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özbal'a Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karadeniz Donanması Sürmene Lojistik Deniz Üssü onayı için hem teşekkür ettiler hem de el yapımı meşhur sürmene kaması hediye ettiler.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Sürmene’ye kurması kesinleşen üssün inşasına başlandı. Çamburnu Limanı'nda 60 dönüm arazi üzerine inşa edilecek üste, 400 asker ile 200 sivil memur görev yapacak. Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, geçtiğimiz temmuz ayında Sürmene’ye gelerek Çamburnu’da incelemelerde bulunmuş ve "Donanma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için en uygun yer Sürmene Yeniçam Tersanesi. Donanma Komutanlığı’na ait Karadeniz’deki tüm gemiler artık Sürmene’de demirleyecek. Hemen yanı başında gemi inşaatı yapan kuruluşların olması da artı bir faktör." şeklinde konuşmuştu.    

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları