Güncel Haberleri Tümü

BÜYÜKŞEHİR KORONAVİRÜSE KARŞI MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de görülen koronavirüse (Covid-19) karşı ilk günden itibaren başlattığı dezenfeksiyon çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri otobüsler, dolmuşlar, belediyeye ait sosyal tesisler ile halka açık alanların ardından şehir genelindeki camilerde başlattığı dezenfeksiyon işlemine de yoğun şekilde devam ediyor.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, merkez ve ilçelerdeki camilerde dezenfeksiyon çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Camilerdeki dezenfeksiyon işleminin programlı bir şekilde süratle devam edeceği belirtildi.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı belediye otobüsleri de Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatları sonrası her gün dezenfeksiyon işleminden geçmeye devam ediyor. Otobüslerle birlikte dolmuş ve ticari taksilerde de etkin bir dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriliyor. Toplu ulaşım araçlarının titizlikle dezenfekte edilmesinden memnuniyet duyan vatandaşlar, gösterilen hassasiyet nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şehir genelinde yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları tarafımdan hassasiyetle takip ediliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk günden itibaren çok yoğun bir dezenfeksiyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Koronavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından tüm belediye otobüslerimizi her gün dezenfekte ediyoruz. Yine dolmuşlar ve ticari taksilerde de titiz bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İbadethanelerimiz olan camilerimizde de ekiplerimiz yoğun bir program içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Planlama dahilinde merkezde ve ilçelerimizdeki tüm camilerimizde dezenfeksiyon çalışmalarımız süratle devam edecek. Halkımız bu konuda müsterih olsun. Şehrimizde ve ülke genelinde her alanda alınan üstün önlemler sonrası inanıyoruz ki Türkiye bu dönemi en az zararla kapatacaktır” ifadelerini kullandı.

ZORLUOĞLU YAPILAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Camiler, otobüsler ve dolmuşlar dışında yürütülen dezenfeksiyon çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu “Otobüs terminalimiz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Merkez ve ek idari binalarımız ile tahsilat bölümlerimiz, itfaiye ve zabıta birimlerimiz, Belediyemize ait tüm sosyal tesisler, halkımızın sıklıkla kullandığı açık alanlar, Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesinin etüt merkezleri, Cemal Kamacı Spor Merkezi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binaları, Sahil Güvenlik Komutanlığı idari binası ve hücum botları, Boztepe Tugay Komutanlığı, Erdoğdu Kışlası ve Merkez Komutanlığı, Merkez Polis Karakolları, Trabzon Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı binası, AFAD, Doğu Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi binası, Kızılay binası ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti dezenfekte edilmiştir. Ayrıca bilgilendirme amacıyla hazırladığımız 2 bin 500 adet kitapçık, 10 bin adet el broşürü, 1000 adet PVC broşür ilçe belediyelerimiz, okul, cami ve kamu kurum kuruluşlarına dağıtıldı. 150 raket, 90 adet de billboard hazırlanarak şehrin belirli noktalarına yerleştirildi. Trabzon’un çeşitli noktalarında bulunan 3 adet LED ekranlarımızda da bilgilendirme amaçlı görseller paylaşılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak dezenfeksiyon çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları