Güncel Haberleri Tümü

C 18 MAĞDURLARI ÇÖZÜM İSTİYOR

 Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nın geçtiği güzergahta yerleri bulunan ve uygulanan C18 kanunu sonrasında mağdur olan vatandaşlar, basın mensupları ile bir araya gelerek sorunlarını dile getirdiler.

C18 mağdurları adına açıklama yapan Tuna Kurt, konu ile ilgili artık somut adımların atılacağı konuma gelindiğini belirterek, “karar verici kişiler artık vaatten daha çok somut adımlar atmaya doğru ilerliyor. Bu işin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Biri tamamdır bu iş dediği anda bu iş bitecek bu Trabzon için inşallah bir şeylerin başlangıcı olur bir adım atarken vatandaşla irtibat halinde olunması lazım Vatandaşa rağmen bir yatırım olmaz ki tutup Trabzon’a Salyangoz lokantası açmak gibi bir şey oluyor bu İnsanların taleplerini sormak lazım dedi.

18.madde mağdurlarından Yavuz Genç Aşkale Çimento’nun 66 parsele ortak edildiğini ifade ederek, “Bu yüzde 70’lik kısımda bir hesap hatası yapıldığı söylendi ve yapılan 2 şeritli yol 3 şeride çıkarıldı. Gelen büyük paralar buralara harcandı. Çukurçayır tünellerinden sonra yerleri olan bazı sevdiğimiz abilerimize 1 Milyon 250 bin TL’den dönüm parası verildi. Ondan sonrasına ise ne hikmetse C18 uygulandı. Burada bir sanayi alanı belirlendi. Burası çok büyük bir alan. Fatih Sultan Mehmet’in otağını kurduğu alan. Aşkale Çimento’nun Düzyurt’ta atıl bulunan yaklaşık 300 dönümlük bir alan var. Bu alandan baz alırsak diğer alan çok büyük bir alan. Aşkale Çimento’nun yerinde ise bir bölüme otogar planlıyor. Planda bu alan otogar olarak geçiyor. Bu otogar için yüzde 40 yeri alınan Aşkale Çimento’yu sanayi olarak belirlenen yerlerden ve diğer bölgelerden 66 parsele ortak ediyor. Mesela bana kardeşimden sonra 3. hissedar Aşkale Çimento oluyor. Yarın Aşkale Çimento “al kardeşim, alamazsan ben alayım” dediğinde biz ne yapacağız? Biz Aşkale Çimento’yla veya daha büyük devlerle nasıl mücadele edeceğiz. Çekip gideceğiz buradan gibi görünüyor.” şeklinde konuştu. Yavuz Genç’ten sonra tekrar söz alan Tuna Kurt, “Bizim soru işaretlerimiz Aşkale ile başladı. Biz bu sürecin ortalarında Aşkale’nin ne duruma getirildiğini öğrendik. Hiçbir anlam ifade etmeyen mevcut Aşkale arazileri bu planla alınıyor bu arazinin dönümü 20 Bin TL etmiyor çok kötü bir yer dönümü 20 Bin TL etmeyen yeri alınan Aşkale Dönümü 2 Milyon eden yere hissedar ediliyor. Aşkale’nin bugün terk ettiği yerin raiç değeri 600 Bin TL. 600 Bin TL’lik terk ettiği yerden dolayı 66 parselde şuan ki haliyle en az 20-30 Milyonluk yere ortak oldu. Devamında biz Aşkale ile mücadele edecek güçte değiliz. Yarın Aşkale bize ya al ya ver dedi Biz 2-3 Milyon TL’yi nerden bulup vereceğiz? Veremeyeceğiz. Mahkeme kararı “kardeşim alamıyorsan sat.” Zorunlu satış. Biz artık şeytanın avukatlığını yapıyoruz. Bütün bu plan mevcut durum üzerinden Aşkale’ye pay çıkarma planı bu sanayi alanları yarın para ile alınamayacak hale gelecek. Buraya Aşkale’yi ortak ettikten sonra yapacak olduğumuz hiçbir şey yok. Tamamen köylerimizi terk edeceğiz çekip gideceğiz” dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları