Güncel Haberleri Tümü

ÇAMUR AT İZİ KALSIN YOK!

 Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, sosyal medyadan yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Birilerinin düzenli olarak spekülasyon yaptığını ifade eden Başkan Koçhan, “Bu yalanlara kimse inanmıyor. Ellerinde belgeleri varsa konuşsunlar. Çamur at izi kalsın işi yok. Bunu Maçka Belediyesi olarak kabul etmiyoruz”


Maçka Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Koçhan, toplantıda sosyal medya üzerinden ‘Maçka Belediyesi hayvanları Zigana dağında öldürüyor’ söylemlerine tepki göstererek açıklamada bulundu.

BU YALANLARA KİMSE İNANMIYOR

Birilerinin düzenli olarak algı yapmaya çalıştığını belirten Başkan Koçhan, “Sanki “Maçka Belediyesi köpekleri götürüyor, Zigana dağının Gümüşhane tarafına bırakıyor” diye düzenli olarak birileri devamlı spekülasyon ediyor. İki gün önce sözde hayvan sever birisi Twitter’da ‘herkesi göreve davet ediyorum’ diye biz etiketlemiş. Biz sadece 23 Eylül’de Büyükşehir’den 7 adet köpek teslim aldık. Bu 7 köpeği de Coşandere Mahallemize bıraktık. Bunun haricinde Maçka Belediyesi’nin Gümüşhane’ye veya herhangi bir yere köpek bıraktığı yok. Bunu belirli bir grup devamlı olarak sanki biz köpekleri öldürüp dağın başına atıyormuşuz gibi bir izlenim yaratmaya çalışıyor. Artık yeter bu yalanlara kimse inanmıyor. Ellerinde belgeleri varsa konuşsunlar. Çamur at izi kalsın işi yok. Bunu Maçka Belediyesi olarak kabul etmiyoruz” dedi.

EN İYİ BESLENME ALANI ZİGANA

Sokak hayvanlarının düzenli olarak beslendiğini ve küpesiz hayvanların barınağa teslim edildiğinin altını çizen Başkan Koçhan, “Zigana dağı en çok et tesisinin olduğu ve köpeklerin en iyi beslenebileceği bir alan. Burada esnaflarımız ile iş birliği içinde kemikleri ve etleri ayırarak çöpe değil burada ki köpeklerimize veriyorlar. Bu duyarlılık için esnaflarımıza her zaman teşekkür ettik. Ayrıca Zigana dağı Maçka Belediyesi, Büyükşehir Belediyemiz ve gerçek hayvan severlerin besleme yaptığı bölge. Maçka’da bir köpeğin yaşayabileceği en rahat alan Zigana dağı mevkiidir. Yasaya aykırımı hayır. Ben ilçe sınırımdan toplattığım köpeği barınağa götüreceğim. Köpek saldırgan değilse, tedavileri ve aşıları yapılarak küpeli olarak bize verecekler. Bizde ilçe sınırlarında bir alana bunları bırakacağım. Zigana dağı da Maçka Belediyesi’nin ilçe sınırlarında, bizlerde aldığımız köpekleri o alan başta olmak üzere farklı mahallelerde bırakıyoruz. Bıraktığımız tüm alanlarda beslenme alanları da mevcut. ‘Köpeği orada bulduk, burada bulduk’ söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Zigana dağında ki köpek bir ay sonra başka bir yere gidebilir ya da Maçka merkezde ki köpek bir ay sonra başka bir yere gidebilir” diye konuştu.

HER YERDEN BIRAKIP GİDİYORLAR

Asıl sıkıntının her yerden gelerek Maçka’ya köpek bırakıldığını belirten Başkan Koçhan, “Bizim asıl sorunumuz; Trabzon’da ki diğer belediyeler, Gümüşhane de ki belediyeler geliyor. Köpeklerini barınağa götürmeden küpesiz şekilde Maçka’ya bırakıp gidiyor. Ben bunu ispatlarım. Bende o arabaların kamera görüntüleri bile var. Kimse bizi köpekleri toplayıp kanunsuz bir şekilde Zigana dağına bırakmakla suçlayamaz” ifadelerini kulandı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları