Güncel Haberleri Tümü

Denizin Görünmesine Az Kaldı

2012 yılının Ağustos ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım tarafından temeli atılan ve Bayburt'u Karadeniz'e bağlayacak olan Salmankaş tünelinde sona gelindi.

 2012 yılının Ağustos ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım tarafından temeli atılan ve Bayburt'u Karadeniz'e bağlayacak olan Salmankaş tünelinde sona gelindi.

Tünel çalışmalarına yerinde incelemek üzere Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ile birlikte tünel alanına giden Vali Mükerrem Ünlüer, tünel girişinde tünel çalışmaları hakkında şunları söyledi.

Bir yılı aşkın bir süredir aralıksız olarak devam eden çalışmalarda sona gelinmiştir. Yaklaşık 75 m.lik bir kazı, 5 günlük bir çalışma sonrası ışık görünecektir. Şu an bitme aşamasında olan ve gidiş geliş olarak düşünülen tüpe ilave olarak yeni bir tüp daha yapılacak ve biri gidiş biri geliş olarak hizmete sunulacaktır. Yeni yapılacak olan tüple ilgili çalışmalar devam ediyor, muhtemelen 2014 yılı başlarında ihaleye çıkarılacaktır.

Bir aksilik olmazsa 75 m.lik mesafe 5 gün içerisinde bitirilerek ışık görünecektir. Tün bu çalışmaların yanı sıra tünel ile bağlantı yolu arasındaki 8,5 Km. lik yol güzergahında 3 adet viyadük yapılacaktır. Yapılacak olan viyadüklerle ilgili ilgili ihale yapıldı. İhaleyi başka bir şirket aldı ve çalışmalarına başladı." diyen Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer 2700 m. tünel içerisinde ilerledikten sonra kazı çalışmalarının yapıldığı ve ışığın görünmesine az bir mesafe kalan alanda şunları söyledi.

"Şuan 2700 Bayburt Araklı tünelinin içine girdik. Sizde görüyorsunuz 75 Metre sonra inşallah Araklı tüneli bitmiş olacaktır. İnşallah o günde hep beraber gelir, karşı tarafa araçla geçeriz. Bayburt için gerçekten önemli bir gün yıllardır hayali kurulan bir proje gerçekleştirilmek üzere. Biz buraya gelerek gurur duyduk inşallahBayburt'umuza, Trabzon'umuza ve Ülkemize faydalı olur. Hükümetimizin ikinci tüple ilgili bir projesi daha var. İnşallah ikinci tüpte bitirildiği takdirde ErzurumBayburt veTrabzon yolu çok daha kullanılabilir, çok çabuk ulaşılabilir olacaktır.

Artık Karadeniz'e giderken Zigana'nın olmadığı, Soğanlı'nın dar geçitlerinin olmadığı düz ve geniş tünellerden geçerek varırız. İnşallah Rabbim nasip eder o günleri hep birlikte görürüz.

Yorumlar
  • Mehmet ÇEBI

    Muhteşem olacağı bir gerçek.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz
Facebook Yorumları